ΗΠΑ

Το χρέος της Ελλάδας αγγίζουν οι ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας «Ίρμα» μόνο στη Φλόριντα - Εικόνες και βίντεο μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής


Οι ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα μόνο στη Φλόριντα αγγίζουν το χρέος της Ελλάδας, ενώ είναι πολύ πιθανό να το ξεπεράσουν κατά πολύ όταν αποκαλυφθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. Αυτή τη στιγμή το Μαϊαμι εξακολουθεί να μοιάζει με... λίμνη, οι πολίτες δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από την μεγαλύτερη εκκένωση πολιτείας που έγινε ποτέ και η καταγραφή των καταστροφικών συνεπειών καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη

Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί την Φλόριντα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ με το επιτελείο του. Μια επίσκεψη που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Οι αρχές έως τώρα μιλούν για ανυπολόγιστες καταστροφές με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πώς το ποσό που θα χρειαστεί για την επιδιόρθωση των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα σε συνδυασμό με τις εργασίες αποκατάστασης από το πέρασμα του Χάρβεϊ, θα φτάσει τα 290 δισεκατομμύρια δολάρια (το χρέος της Ελλάδας για να μην ξεχνιόμαστε είναι 318 δισ. δολάρια)

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντας, το 60% της Πολιτείας έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ 30.000 άνθρωποι από άλλες πολιτείες εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.
https://twitter.com/CBSNews/status/907614357449793537

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (Fema), Μπροκ Λονγκ ανακοίνωσε ότι το ένα τέταρτο των σπιτιών στο αρχιπέλαγος των Κις, στη νότια Φλόριντα, καταστράφηκε.

«Η αρχική εκτίμηση –και για αυτό ζητήσαμε από τους ανθρώπους να φύγουν, εξαιτίας της πλημμυρίδας από τη θύελλα– δείχνει ότι το 25% των σπιτιών στα Κις καταστράφηκαν και το 60% έχει υποστεί ζημιές» είπε ο Λονγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την εικόνα καταστροφής μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμααπό τη Νάπολη της Φλόριντα, κατέγραψε ένας φωτογράφος μέσω drone.

Η πόλη, που βρίσκεται στην δυτική ακτή της Φλόριντα, χτυπήθηκε την Κυριακή και ένα μεγάλο μέρος της βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του νερού.

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ ζημιά έχει υποστεί το σύστημα ύδρευσης της πόλης με τις Αρχές να παρακινούν τους πολίτες να βράσουν το νερό πριν το καταναλώσουν, αναφέρει το ABC News.

Το βίντεο, ανέβασε ο φωτορεπόρτερ Brian Emfinger στον λογαριασμό του στο Twitter:
https://twitter.com/brianemfinger/status/907254272215187456

Από το φονικό πέρασμα του τυφώνα, συνολικά έχασαν τη ζωή τους περίπου 40 άνθρωποι, οι έξι στη Φλόριντα. Ο τυφώνας ανάγκασε τις Αρχές να προχωρήσουν στη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Φλόριντα.

Οι πολίτες επιστρέφουν στα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.Τα περισσότερα έχουν πλημμυρίσει, στέγες έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, δέντρα έχουν ξεριζωθεί...

2017 09 12T005933Z 376215134 RC1536E2BEB0 RTRMADP 3 STORM IRMA EVERGLADES

Η στάθμη της θάλασσας σε κάποιες παράκτιες περιοχές ανέβηκε πλημμυρίζοντας δρόμους στη μεγαλούπολη του Μαϊάμι αλλά και στην πόλη Τζάκσονβιλ της δυτικής Φλόριντα, που δέχθηκε απευθείας πλήγμα.


Οι μαζικές εκκενώσεις των περιοχών ήταν αφορμή για πολλούς να μπουν σε σπίτια και καταστήματα και να τα λεηλατήσουν. Τουλάχιστον 30 άτομα έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές.

Ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν οι ακυρώσεις πτήσεων, που άγγιξαν τις 3500.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές