ΗΠΑ

Το σχέδιο της CIA να «φυτεύσει» κατασκόπους στη Βόρεια Κορέα που όμως δεν έπιασε!

Η Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, η γνωστή CIA, επιχείρησε δια της πλαγίας οδού να διεισδύσει στη Βόρεια Κορέα και να τοποθετήσει κατασκόπους στο καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ Ούν. Φαίνεται όμως πώς ούτε η προσπάθεια τους αυτή είχε αποτέλεσμα. 

Προσέγγισαν τους Αυστραλούς και τους ζήτησαν να πάνε «κόντρα στο ρεύμα» ανοίγοντας πρεσβεία της Αυστραλίας στην Πιονγκ Γιανγκ, με την οποία θα αποκαθιστούσε πλήρως τις διπλωματικές επαφές και θα προσπαθούσε να παίξει «εποικοδομητικό ρόλο», όπως συνήθως αναφέρεται.

Το κακό για τους Αμερικανούς, ήταν ότι οι Αυστραλοί δεν «τσίμπησαν» όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα Αυστραλιανών «The Australian» και απέρριψαν το ενδεχόμενο. Η χώρα ήταν γνωστή ως από τις λίγες που φιλοξενούσε πρεσβείες και του Βορρά και του Νότου της κορεατικής χερσονήσου. Οι Βορειοκορεάτες διατηρούσαν πρεσβεία στην Καμπέρα της Αυστραλίας το διάστημα 2000-2008, την οποία έκλεισαν λόγω οικονομικών περιορισμών.

Οι Αυστραλοί απέρριψαν το ενδεχόμενο αφού πρώτα επικοινώνησαν και συμβουλεύτηκαν διπλωμάτες άλλων χωρών που διατηρούν διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Πιονγκ Γιανγκ. Είναι πλήρως απομονωμένοι από τον λαό, ενώ η συνεχής παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών, δεν αφήνει περιθώρια επιτυχούς δράσης με αντικείμενο τη συλλογή πληροφοριών.

Κατά συνέπεια, οι Αυστραλοί απέρριψαν το αμερικανικό αίτημα διά του υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου αφού πρώτα ανέλυσαν σε βάθος το θέμα και κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά αυτής της πρότασης. Ούτε η CIA επέμεινε όμως, αντιλαμβανόμενη ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ