Κόσμος

Το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Νορβηγίας «πέθανε» τον βασιλιά της χώρας - Τρελή γκάφα

Σε μια πρωτοφανή γκάφα υπέπεσε το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Νορβηγίας το οποίο απέστειλε στους συνδρομητές του την είδηση για τον θάνατο του βασιλιά της χώρας, Χάραλντ Ε’ και την οποία αναγκάστηκε να «μαζέψει» μέσα σε λίγα λεπτά καθώς ο βασιλιάς είναι υγιέστατος.

Το κακό έγινε όταν το NTB έστειλε ένα προσχέδιο νεκρολογίας για τον βασιλιά της χώρας, Χάραλντ Ε’, σε διάφορα νορβηγικά ΜΜΕ, ανακοινώνοντας ότι η χώρα πενθεί. Στο κείμενο είχαν μείνει κενές διάφορες λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων η ηλικία του βασιλιά, η ημερομηνία και η ώρα του θανάτου του.

Μόλις μέσα σε τρία λεπτά το ειδησεογραφικό πρακτορείο αντιλήφθηκε την γκάφα του και έστειλε διόρθωση, αλλά το κακό είχε γίνει ήδη. «Απολογούμαστε ειλικρινά.

Η είδηση εστάλη λόγω τεχνικού λάθους έγραψε στη σχετική ανακοίνωση. Άμεσα αντέδρασε πάντως και το παλάτι το οποίο έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο βασιλιάς είναι μια χαρά και ότι ο 80χρονος Χάραλντ κυνηγά άλκες αυτή την εβδομάδα.

Όσο για το πώς έγινε το λάθος, ο διευθυντής του NTB εξήγησε ότι οι δημοσιογράφοι του έχουν έτοιμες νεκρολογίες για αρκετούς διάσημους τις οποίες επικαιροποιούν τακτικά. Μια τέτοια επικαιροποίηση διέρρευσε κατά λάθος είπε ο Ινγκβε Στόρβικ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ