Πολιτική

Τουρκική ένωση Ξάνθης: Βουλευτής Ροδόπης κατηγορεί τον Κοντονή για την απόσυρση της τροπολογίας

«Πυρά» κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς του στην υπόθεση με την τροπολογία που οδηγούσε στην αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και νομικοί χαρακτήριζαν ως επικίνδυνη, εξαπέλυσε ο βουλευτής Ροδόπης της ΔΗΣΥ Αχμέτ Ιλχάν.

«Κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και να ρεζιλευτεί η χώρα διεθνώς», είπε λίγες μόλις ώρες μετά την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας.

«Εμείς εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της ουσίας της τροπολογίας στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της αυτονόητης ανάγκης για την ευθυγράμμιση της χώρας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε και κατηγόρησε τον υπουργό ότι έφερε μια τροπολογία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη δεδηλωμένη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Κοντονής διατύπωσε θέση σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι υποχρεωμένα, μετά από νέα προσφυγή, να εναρμονίσουν την απόφασή τους με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. «Φέρατε, δηλαδή, στη Βουλή μια τροπολογία προσχηματική για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε και ζήτησε εγγυήσεις για το πως θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...