Πατριαρχεία

Τι συμβαίνει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Δεν πήγε στην ημερίδα, δεν πάει και Άγιο Όρος;

Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν από την σημερινή απουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου σε ημερίδα για την Εκκλησία και το Σύνταγμα.

Ο κ. Βαρθολομαίος αντί να παραστεί όπως αναμενόταν απλά έστειλε πατριαρχικό μήνυμα στο οποίο μάλιστα ανέφερε, ότι όλα τα Συντάγματα της Ελλάδας ψηφίζονται εις το όνομα της Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, κατοχυρώνουν ως επικρατούσα θρησκεία του ελληνικού λαού την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, τη θέση και την κανονική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Άγιον Όρος, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις επαρχίες της Θράκης, της Μακεδονίας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου την υπό προϋποθέσεις και όρους επιτροπική διοίκηση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή και ενώ είχε λάβει πρόσκληση από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους για προσκυνηματική επίσκεψη στο "περιβόλι της Παναγιάς", αμφίβολο τίθεται τελικά αν θα βρεθεί και εκεί όπως μας πληροφορούν πηγές από τοην αγιορείτικη κοινότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές