ΗΠΑ

Τι σημαίνει η πειρατική σημαία που εμφανίστηκε σε αμερικανικό υποβρύχιο; (Βίντεο)

Μία φωτογραφία που αποδέσμευσε το Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 και η οποία διαδόθηκε μέσω του λογαριασμού στο Twitter του Σκοτσέζου δημοσιογράφου Ian Keddie, που παρουσιάζει το τύπου Seawolf, πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κρούσης (SSN) USS Jimmy Carter SSN-23 να επιστρέφει, μέσω του διαύλου Hood Canal, στον ναύσταθμο Kitsap-Bangor όπου ναυλοχεί, απετέλεσε τη βάση ανάπτυξης εικασιών για την πιο πρόσφατη αποστολή του υποβρυχίου…

Στη φωτογραφία, διακρίνεται σε ιστό του υποβρυχίου να είναι αναρτημένη εκτός της σημαίας των ΗΠΑ και η μαύρη σημαία των πειρατών με τη νεκροκεφαλή και τα διασταυρούμενα οστά (η αποκαλούμενη ως «Jolly Roger»)!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης το μήκους 138 μέτρων και πλήρους εκτοπίσματος 12.139 τόνων έχει ειδικά τροποποιηθεί για την εκτέλεση μυστικών αποστολών και τη συλλογή πληροφοριών. Μάλιστα κατά τον Keddie αυτή η συγκεκριμένη ιδιότητα του υποβρυχίου καθιστά αξιοσημείωτη την ανάρτηση της πειρατικής σημαίας.

Η ανάρτηση της πειρατικής σημαίας σε υποβρύχιο, αποτελεί βρετανική παράδοση που ανάγεται το 1914 όταν ένα βρετανικό υποβρύχιο, με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Max Horton, το HMS E-9, επιστρέφοντας στη βάση του μετά τη βύθιση του γερμανικού ελαφρού καταδρομικού Hel, στις 13 Σεπτεμβρίου 1914, ύψωσε την πειρατική σημαία για να σημάνει τη βύθιση εχθρικού πλοίου. Μάλιστα κάθε φορά που ο Horton με το υποβρύχιο του επιτύγχανε τη βύθιση εχθρικού πλοίου προσέθετε μία μπάρα στη σημαία.

Καθώς λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων του Ναυτικού των ΗΠΑ (αλλά και κάθε άλλης ναυτικής δύναμης που επιχειρεί υποβρύχια) ουδέποτε ανακοινώνονται, ο λόγος ανύψωσης της πειρατικής σημαίας δεν μπορεί με βεβαιότητα να εξηγηθεί. Πάντως η βύθιση κάποιου εχθρικού πλοίου ή η προσβολή στόχων ξηράς πιθανότητα μπορεί να αποκλειστεί.

Ας σημειωθεί, ότι σε σχέση με τα δύο άλλα υποβρύχια του τύπου, τα USS Seawolf SSN-21 και USS Connecticut SSN-22, το USS Jimmy Carter έχει μήκος αυξημένο κατά 30 μέτρα λόγω της εγκατάστασης ενός επιπλέον τομέα που φέρει την ονομασία MMP (Multi-Mission Platform: πλατφόρμα πολλαπλών αποστολών) και ο οποίος επιτρέπει την άφεση και περισυλλογή τηλεχειριζόμενων υποβρύχιων οχημάτων και δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων (SEALs).

Επίσης, σύμφωνα με ανοικτές πηγές, το USS Jimmy Carter είναι εξοπλισμένο με επιπρόσθετα συστήματα ελιγμού και ελέγχου θέσης που του επιτρέπουν να διατηρεί τη θέση του υπεράνω επιλεγμένου στόχου ακόμα και σε περιοχές με ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα.

Με βάση τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τη δράση αμερικανικών υποβρυχίων με παρόμοιο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η κύρια αποστολή τους ήταν η υποκλοπή πληροφοριών που διαβιβάζονταν με σοβιετικά υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνιών (επιχείρηση «Ivy Bells»).

Κατά συνέπεια, η μόνη ρεαλιστική εξήγηση για την ανύψωση της πειρατικής σημαίας από το USS Jimmy Carter SSN-23, είναι η επιτυχής ολοκλήρωση κάποιας μυστικής αποστολής που η περιοχή όπου εκτελέστηκε, η φύση και το περιεχόμενο της, αποτελούν υψηλής διαβάθμισης πληροφορίες.

https://www.youtube.com/watch?v=LFKQh2bPlfI

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...