Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μουν Τζε-ιν: «Σοβαρή απειλή για την ασφάλεια η νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συμφώνησαν ότι η νέα πυρηνική δοκιμή συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής. Θεωρούν επίσης ότι οι ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ υπονομεύουν το παγκόσμιο καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι μια διευθέτηση της κρίσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επανέναρξης των συνομιλιών.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν και ο Μουν θα συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση στην κορεατική κυβέρνηση στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι είναι «εύκολο» για τις χώρες που δεν βρίσκονται στην περιοχή να μιλούν για την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τις ανακοινώσεις τους. «Οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να συμπεριφέρονται πιο έξυπνα και πιο ισορροπημένα» είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...