Οικονομία

Τζακ Λιου: Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους

Στην εκτίμηση ότι η δημοσιονομική πρόοδος θέτει τις βάσεις για υψηλότερη ανάπτυξη στο μέλλον, ωστόσο, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και ελάφρυνση χρέους, η οποία παραμένει σημαντική, προέβη ο Τζακ Λιου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ παραχώρησε συνέντευξη στα Economist Events και την Hazlis & Rivas, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση «How fast can we grow?», η οποία διεξάγεται σήμερα το απόγευμα, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Λιου ανέφερε πως «είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο ίδιος διακρίνει διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».

Τέλος, έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η TPP είναι σαφώς προς το αμερικανικό συμφέρον.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ