Κοινωνία

Τέσσερα χρόνια φυλακή στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για χρέη στο Δημόσιο

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου δέχθηκε ακόμα μία καταδίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη και μάλιστα ερήμην, καθώς ούτε η ίδια εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Η κόρη του πρώην Υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, κρίθηκε ένοχη πριν λίγες ημέρες από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού.

Αν και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να της χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, ενώ η ποινή αποφασίστηκε να είναι εξαγοράσιμη, μετατρέποντάς τη κατά 10 ευρώ ανά ημέρα.

Πάντως, στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου και την καταδίκη της σε ποινή φυλάκιση πέντε ετών, χωρίς τη δυνατότητα εξαγοράς ή αναστολής.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει εμπλακεί στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή για περίπου 2,5 χρόνια, ενώ αποφυλακίστηκε το 2014 με περιοριστικούς όρους. Ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τρία ακίνητα, που -κατά τη Δικαιοσύνη- απέκτησε με “παράνομο χρήμα”, το οποίο ανήκε αρχικώς στον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, είχε παραδώσει το ακίνητο της Δεινοκράτους και δύο ακόμη στην οδό Κεφαλληνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...