Ρωσία

Συναγερμός στην Μόσχα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε εμπορικά κέντρα και Πανεπιστήμια (βίντεο)


"Φύλλο και φτερό" κάνουν άνδρες της Ρωσικής ασφάλειας κτίρια στην Μόσχα. Οι αρχές βρίσκονται "στο πόδι" καθώς υπάρχουν πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Πρόκειται για τρία εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς κι ένα ανώτατο πνευματικό ίδρυμα όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS

Σύμφωνα με τη ίδια πηγή πρόκειται «για τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Κιέβου, του Καζάν και του Λένινγκραντ , για τα εμπορικά κέντρα «Μετρόπoλις» «Αμφιπολλ» και «Γκόραντ» καθώς και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο η εν λόγω πηγή.

https://youtu.be/5A2a4mFv1Q8
https://twitter.com/me1nikoff_m/status/907955242163228673

Συνολικά απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, από 20 κτιριακές εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους.

Eκκενώθηκαν τα εμπορικά κέντρα, «Αμφίπολης Σίτι», «Μετρόπολις» , «Γκόραντ», «Σέλκοβο», «Φεστιβάλ», «Βαρσάφσκι», «GUM», «Κοζέβνικι» και άλλα. Ελέγχονται επίσης οι τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί, του Κιέβου του Λένινγκραντ και του Καζάν, ενώ εκκενώθηκε και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ.

Οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας επισημαίνουν ότι όλοι οι χώροι ελέγχονται με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στον εντοπισμό εκρηκτικών, όπως και ότι όλα τα απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις έγιναν ταυτόχρονα, ενώ τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται.

«Προφανώς, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τηλεφωνική τρομοκρατία, αλλά παρόλα αυτά όλες οι απειλές πρέπει να ελεγχθούν» , δήλωσε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ