Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος: Τα δικά μας όπλα είναι ο σεβασμός στην οικογένεια, η ορθοδοξία και η ιστορία (φωτογραφίες)

Στις καλές σχέσεις των δύο χωρών και στον αμοιβαίο σεβασμό αναφέρθηκαν σήμερα κατά την συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας κ. Αλεξάντερ Βούλιν.

Ο κ. Βούλιν ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας πως «μας ενώνει η Ορθόδοξη πίστη μας». Αναφέρθηκε στην σημαντική στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε ότι η φωνή μας ακούγεται. Μάλιστα, όταν μιλούσαμε για τα ιερά μας, όχι μόνο μας ακούγατε, αλλά τα επαναλαμβάνατε, με αποτέλεσμα η φωνή μας να γίνεται ακόμη πιο δυνατή».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η ιστορία έχει δείξει πως παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα οι δύο λαοί ποτέ δεν είχαν κόντρα μεταξύ τους. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «τα οστά των προγόνων μας είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία της Ελλάδος. Είναι τα πιο σημαντικά μνημεία μας» και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά ευχαρίστησε «για τον σεβασμό που δείχνει ο κλήρος στα μνημεία αυτά».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα χρόνια που ήταν Μητροπολίτης Θηβών και έζησε την αγάπη και την βαθιά συγκίνηση του λαού της Θήβας για τον λαό της Σερβίας. «Φιλοξενήσαμε με αγάπη και για πολύ καιρό τραυματίες από την Σερβία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως «πολλά παιδιά επισκέφθηκαν την Ελλάδα, έμειναν και βαπτίστηκαν εδώ έχοντας πνευματικές αναζητήσεις».

Επεσήμανε, επίσης, ότι «σεβόμαστε το Κοσσυφοπέδιο, όπως την δική μας Ακρόπολη» και ευχήθηκε η αγάπη και ο δεσμός των δύο χωρών να συνεχιστεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων μίλησε και για τα προβλήματα της εποχής, για την αλλοίωση του πληθυσμού και το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για την αξία του θεσμού της οικογένειας. Τόνισε, ότι «οι Ορθόδοξοι σήμερα καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι και με περισσότερη αυτοθυσία ο ένας για τον άλλο» επισημαίνοντας σε άλλο σημείο ότι τα δικά μας όπλα είναι ο σεβασμός στην οικογένεια, η ορθοδοξία και η ιστορία.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...