ΗΠΑ

Στο έλεος της Ίρμα η παραθαλάσσια πόλη Τάρπον Σπρινγκς με το έντονο ελληνικό στοιχείο - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Κρις Αλαχούζος

Ο κίνδυνος για το Τάρπον Σπρινγκς από τον κυκλώνα Ίρμα ξεκίνησε πριν από μια ώρα περίπου, είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης Κρις Αλαχούζος, μιλώντας τηλεφωνικά από το Κέντρο Διοίκησης Έκτακτης Ανάγκης.

«Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δύσκολη. Ο κυκλώνας πλησιάζει την πόλη του Τάρπον Σπρινγκς. Τον αναμένουμε αργότερα το απόγευμα» είπε ο κ. Αλαχούζος, εξηγώντας ότι είναι σε εξέλιξη συνάντηση αξιωματούχων της πόλης για την αντιμετώπιση του κυκλώνα.

Το Τάρπον Σπρινγκς είναι μια παραθαλάσσια πόλη 25.000 περίπου κατοίκων στην Δυτική ακτή της Φλόριντα, η πλειονότητα των οποίων είναι Ελληνικής καταγωγής. Ο κυκλώνας Ίρμα έπληξε πρώτα τα Φλόριντα Κις και το Μαϊάμι στα νότια της πολιτείας, έχοντας προηγουμένως αφήσει δεκάδες νεκρούς στην Καραϊβική.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Τάρπον Σπρινγκς, ο δήμαρχος είπε ότι η πόλη εκκενώθηκε πριν από δυο μέρες σταδιακά, ανάλογα με τις περιοχές στις οποίες έμεναν οι κάτοικοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε καταφύγια.

Περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, ο κ. Αλαχούζος είπε ότι βρέχει έντονα με ανέμους που πνέουν με 40 μίλια (64 χλμ) την ώρα, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να χειροτερέψουν όσο περνάει η ώρα. Οι δρόμοι είναι έρημοι και οι μόνοι που βρίσκονται ακόμα εκτός καταφυγίων είναι αστυνομικοί και πυροσβέστες που βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν πολίτες. Κι αυτοί όμως αναμένεται να απομακρυνθούν όταν ο κυκλώνας φτάσει την πόλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...