Κόσμος

«Σοβαρά άρρωστη» η άλλοτε πανίσχυρη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η «εξαφανισμένη» θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σοβαρά άρρωστη, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, και υποβάλεται σε θεραπεία σε κέντρο κοντά στην Πιονγκγιάνγκ. 

Η Κιμ Κιόνγκ Χούι εξαφανίστηκε από την δημόσια ζωή από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο σύζυγός της και ένας από τους ισχυρότερους άντρες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ξαφνικά συνελήφθη και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, η ηλικιωμένη γυναίκα λαμβάνει θεραπείες για καρκίνο, άνοια, κατάθλιψη και καρδιακές παθήσεις. Είναι αδερφή του πατέρα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα και πιστεύεται ότι κατά την παντοδυναμία του συζύγου της και ο δικός της ρόλος ήταν πολύ ισχυρός.

Από τότε που εκτελέστηκε ο σύζυγός της, η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά σε δημόσια εκδήλωση της Βόρειας Κορέας. Η υγεία της είχε κλονιστεί και είχε δεχτεί και παλιότερα θεραπεία για τον καρκίνο στην Μόσχα. Το 2006 αυτοκτόνησε η κόρη της στο Παρίσι όταν της αρνήθηκαν την άδεια να παντρευτεί έναν αλλοδαπό και αυτό της προκάλεσε κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...