Οικονομία

Σκληρή ανακοίνωση των ελληνικών startups για το Taxibeat - «Η κυβέρνηση διώκει την επιχειρηματικότητα»

“Καταπέλτης” είναι η Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups) εναντίον της κυβέρνησης, για το θέμα που έχει προκύψει με την εφαρμογή “beat” που προσφέρει υπηρεσίες εύρεσης ταξί. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρόκειται για δίωξη τόσο της ίδια της εταιρείας από την κυβέρνηση όσο και της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, πρόθεση της κυβέρνησης μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο υποδομών, είναι να τερματίσει την εφαρμογή Taxibeat στην Ελλάδα, η οποία όπως λέει είναι μαι παγκόσμια καταξιωμένη πλατφόρμα για κλήση ταξί.

«Η Eλληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα κατάργησης ή περιορισμού της επιχειρηματικής δημιουργικότητας και των σύγχρονων μοντέλων ανάπτυξης, σε κάθε προσπάθεια παρέμβασης στον υγιή ανταγωνισμό, σε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της τεχνολογίας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση στην ανακοίνωση.

Η Ένωση επίσης υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό στρέφεται στην ουσία κατά κάθε νέας επιχείρησης.

«Αναρωτιόμαστε, ποια ελληνική ή ξένη νεοφυής επιχείρηση, θα εκδηλώσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον να επενδύσει και να αναπτύξει δραστηριότητες σε μία χώρα, η οποία ‘’διώκει’’ την καινοτομία και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ακυρώσει τη λειτουργία της;»

«Ευχόμαστε, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μία κανονική χώρα, όπου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία, θα ενισχύονται, θα ενθαρρύνονται, όπως σε όλα τα ανεπτυγμένα μέρη αυτού του πλανήτη και δεν θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε τέτοιες δηλώσεις» καταλήγει η ΕΕΝΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ