Οικονομία

Σε ποιες περιοχές της χώρας υπάρχουν τα περισσότερα αυθαίρετα

«Πρωταθλήτρια» στα αυθαίρετα κτίσματα σε όλη τη χώρα, καθώς έχουν κατατεθεί περισσότερες από 76.612 δηλώσεις, αναδεικνύεται η Ανατολική Αττική. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 7% του συνολικού ποσοστού της χώρας.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τα τελευταία στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δείχνουν πως το συνολικό εμβαδόν της Αττικής ξεπερνά τα 814 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Τεράστιος φυσικά είναι και ο αριθμός των πολεοδομικών αυθαιρεσιών από τους δύο τελευταίους νόμους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αφού φαίνεται πως οι δηλώσεις ξεπερνούν τις 1.019.890.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, την πρώτη θέση έχει η Ανατολική Αττική, τη δεύτερη θέση αυθαιρεσιών έχει η συμπρωτεύουσα με 66.911 ενώ ακολουθεί ο κεντρικός τομέας Αθηνών με 51.915. Τέταρτος έρχεται ο βόρειος τομέας Αθηνών με 40.127 και πέμπτος ο νότιος τομέας Αθηνών με 31.195 δηλώσεις.

Το πρόβλημα στην Ανατολική Αττική αναμένεται να μεγαλώσει το αμέσως επόμενο διάστημα οπότε και θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες.

Οι μικρές αλλαγές που έγιναν στο… παρά πέντε και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, δίνουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, δηλαδή χαμηλότερο πρόστιμο και περισσότερες δόσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...