Κίνα

Σε πανικό οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Κίνας από την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Η δόνηση που σημειώθηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε έγινε αισθητή στη βορειοανατολική Κίνα, όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα, αλλά και χρήστες του διαδικτύου.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έγινε αισθητή για «περίπου 8 δευτερόλεπτα» σε πολλές περιοχές της επαρχίας Τζιλίν της Κίνας, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι μεθοριακές πόλεις Γιαντζί και Μπαϊσάν επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση, η οποία όμως έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Τσανγκτσουνγκ, η οποία βρίσκεται περισσότερα από 400 χιλιόμετρα μακριά από τον ποταμό που χωρίζει την Κίνα από τη Βόρεια Κορέα.

«Στη Γιαντζί (…) κοιμόμουν και η δόνηση με ξύπνησε», έγραψε ένας κάτοικος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ενώ ένας άλλος επεσήμανε ότι η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που βγήκε αμέσως από το σπίτι του.

«Η πυρηνική δοκιμή πραγματοποιήθηκε μόλις 174 χιλιόμετρα μακριά από μια κινεζική επαρχία», τονίζει ένας άλλος χρήστης του Διαδικτύου. «Πραγματοποιώντας αυτή τη δοκιμή (η Πιονγκγιάνγκ) σπέρνει την καταστροφή, οδηγούμαστε βήμα βήμα στον πόλεμο ή την καταστροφή», σχολίασε κάποιος άλλος

Ένας χρήστης του Weibo εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για την αδιαφορία που δείχνει η υπόλοιπη χώρα: «η χώρα δεν ανησυχεί για τις τρεις επαρχίες της! Μια νέα πυρηνική δοκιμή και δεν ανησυχεί η χώρα;».

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ξεκινά σήμερα έκτακτους ελέγχους των επιπέδων ραδιενέργειας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Στο μεταξύ τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική Άπω Ανατολή βρίσκονται σήμερα «στα κανονικά επίπεδα», έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ελέγχου, ενώ κάτοικοι του Βλαδιβοστόκ δήλωσαν ότι ένιωσαν τη δόνηση που προκλήθηκε από την πυρηνική δοκιμή.

«Δεν καταγράφηκε καμία αύξηση της ραδιενέργειας στην περιοχή Πριμόρσκι», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ελέγχου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...