Κοινωνία

Σαρωνικός: «Στη σφαίρα της φαντασίας η σύλληψη Σπανόπουλου και τα λαθραία καύσιμα»

Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», την Κυριακή, 10.09.2017, στην Σαλαμίνα, συνεχίζει να προκαλεί… τριγμούς. Ο Σαρωνικός επλήγη, ας ελπίσουμε όχι ανεπανόρθωτα. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.Την ίδια ώρα, η πολιτική αντιπαράθεση δεν σταματά. Αυτό, αφού η ΝΔ ζητά επιμόνως την παραίτηση Κουρουμπλή. Ο τελευταίος αρνείται… επίσης επιμόνως και κάπως έτσι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δεν… θάβουν τα τσεκούρια του πολέμου.

Η ανακοίνωση του ομίλου Σπανόπουλου μετά το ναυάγιο

Μέσα σε όλα αυτά, όμως, υπάρχει και… συνέχεια. Σήμερα, Παρασκευή 22.09.2017 εκδόθηκε μια οργισμένη ανακοίνωση από τον όμιλο Σπανόπουλου. Σε αυτήν, διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα «περί δήθεν συλλήψεως Σπανόπουλου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επίσης τονίζεται πως οι υπαινιγμοί για λαθραίες ποσότητες καυσίμων είναι ανυπόστατοι. Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Από τον Όμιλο Σπανόπουλουδιαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν «συλλήψεως Σπανόπουλου» που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ομοίως στη σφαίρα της φαντασίας και μόνον ανήκουν και οι ανυπόστατοι υπαινιγμοί περί λαθραίων ποσοτήτων. Τα δημοσιεύματα αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Μιχάλης Σπανόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου, καθώς και όλα τα στελέχη της εταιρείας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε από το ναυάγιο του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σημειώνεται ότι στο σημείο του ναυαγίου, είχε σπεύσει αρχικά ένα δεξαμενόπλοιο. Αυτό, ούτως ώστε να κάνει την απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο σκάφος. Στο συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, είχαν κάνει έλεγχο λιμενικοί και τελωνειακοί. Εκείνοι, είχαν βρει στις δεξαμενές έρματος του πλοίου ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Στο «Lassea» είχαν φορτωθεί 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο. Τα οποία αναμένεται να αδειάσει το δεξαμενόπλοιο σε δεξαμενές, με εισαγγελική εντολή.

Γενική Διεύθυνση Τελωνείων: Κατά τη δικάσιμο για την υπόθεση του πλοίου «ΛΑΣΣΑΙΑ» δεν εκλήθη τελωνειακός υπάλληλος

Κατά τη δικάσιμο της 21-09-2017, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου «ΛΑΣΣΑΙΑ», δεν εκλήθη υπάλληλος της Τελωνειακής Υπηρεσίας προκειμένου να παρευρεθεί ως μάρτυρας. Αυτό ενημερώνει η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τα παραπάνω, με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν προσήλθε τελωνειακός υπάλληλος στην δίκη.

Επιπλέον, όπως προσθέτει η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων: Σήμερα και ώρα 12,45 εκλήθη τηλεφωνικά υπάλληλος της Υπηρεσίας να παραστεί στις 14.00 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, Τμήμα 1ο Μονομελές, κατά την εξ αναβολής δικάσιμο της υπόθεσης.

Επειδή ο εν λόγω υπάλληλος καταθέτει ως μάρτυρας στο Εφετείο Αθηνών για άλλη υπόθεση, θα παρευρεθεί άλλος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Σαρωνικός: Το «Aegean breeze 1» θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα

Παράλληλα, υπήρξε σχετικό έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Σύμφωνα με αυτό, το πετρελαιοφόρο «Aegean breeze 1″, θα απαντλήσει τα υπόλοιπα καύσιμα που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται ήδη στο σημείο του ναυαγίου.

Την απάντληση των καυσίμων διεκδικούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλη εταιρεία με το πλοίο «Siros».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο πλοία ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες. Η μία έχει αιτηθεί να απαντλήσει το πετρέλαιο ως πετρελαιοειδή κατάλοιπα και η άλλη ως φορτίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ