Μέση Ανατολή

Σαουδική Αραβία: Ο...Master Yoda δίπλα στον βασιλιά Φαϊζάλ σε σχολικό βιβλίο!

Σε μία γκάφα ολκής υπέπεσε ο υπουργός Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας για την έκδοση ενός σχολικού βιβλίου στο οποίο εμφανίζεται ο χαρακτήρας της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» Master Yoda δίπλα στον βασιλιά Φαϊζάλ!

Ο Αχμέντ Αλ Ίσα ζήτησε συγγνώμη δημοσίως και  δήλωσε ότι η επιτροπή ερευνά αυτό το απίστευτο λάθος.

Η φωτογραφία, στην οποία ο Yoda κάθεται δίπλα στον βασιλιά Φαϊζάλ, την ώρα που εκείνος υπογράφει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ το 1935 δημιουργήθηκε από τον γνωστό σαουδάραβα ζωγράφο Shaweesh.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στο BBC δεν είναι σαφές το πώς κατέληξε στο σχολικό βιβλίο. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σατιρίσει το βασιλιά, ο οποίος βοήθησε στη μεταμόρφωση της Σαουδικής Αραβίας σε ένα σύγχρονο κράτος και έναν βασικό παίχτη στη διεθνή σκηνή.

«Ολοι αγαπούν τον βασιλιά  Φαϊζάλ εδώ, ακόμη και οι νεότερες γενιές» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έβαλε τον Yoda δίπλα του επειδή και οι δύο ήταν «σοφοί, δυνατοί και πάντα ψύχραιμοι».

Το έργο του 2013 με τίτλο «Ηνωμένα Έθνη (Yoda)» είναι μέρος μίας σειράς έργων στα οποία σύμβολα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας από τον Κάπτεν Αμέρικα μέχρι τον Darth Vader φιγουράρουν δίπλα σε φωτογραφίες αρχείου ιστορικών γεγονότων.

Ο Σαουδάραβας ζωγράφος αποκάλυψε, επίσης, ότι έγιναν κάποια επικριτικά σχόλια για το έργο του μετά την κυκλοφορία του βιβλίου αλλά τα περισσότερα έβαζαν στο στόχαστρο το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

«Κάποιος έπρεπε να είχε ελέγξει τη φωτογραφία πριν εκτυπωθεί το βιβλίο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ