Κοινωνία

Πρώην προπονητής του ΠΑΟ υποψήφιος για τη θέση του Μίσσα

Η Εθνική απέτυχε για ένα ακόμη καλοκαίρι. Από το 2009 έχει να ανέβει σε βάθρο. Από τότε η μία γκέλα διαδέχεται την άλλη. Οι περισσοτέροι για το νέο «ναυάγιο» τα βάζουν με την ομοσπονδία, άλλοι με τον Μίσσα, κανείς πλέον με τους παίκτες.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να παρθούν ριζικές αποφάσεις, ώστε το ελληνικό μπάσκετ να επανέλθει εκεί, όπου ανήκει. Και η πρώτη έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή. Ο Κώστας Μίσσας έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά το ματς με τη Ρωσία ήταν το τελευταίο του στον πάγκο.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι το φαβορί για να τον διαδεχθεί, αλλά πρέπει πρώτα να βρεθεί άκρη με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό, γιατί από φέτος υπάρχουν παιχνίδια της Εθνικής και μέσα στην σεζόν. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι μία από τις εναλλακτικές λύσεις, στη περίπτωση, που δεν βρεθεί άκρη με τον Παπαθεοδώρου. Όπως επίσης και ο Αργύρης Πεδουλάκης...

Από κει και πέρα, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν αναμένεται να συνεχίσει στην Εθνική, κάτι, που εμμέσως παραδέχθηκε χθες. Επίσης, το ίδιο λογικά θα συμβεί με τον Γιάννη Μπουρούση, αν και χθες δεν τοποθετήθηκε σχετικά. Βαδίζει στα 35 του χρόνια και ο κύκλος του στην "επίσημη αγαπημένη" έχει κλείσει.

Οι υπόλοιποι παίκτες συνεχίζουν κανονικά και θα πλαισιωθούν σταδιακά από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κουφό, Ογκαστ και Ντόρσεϊ.

Όσον αφορά στα παιχνίδια των "παραθύρων", η Εθνική θα στηριχθεί ως επί το πλείστον στους παίκτες της ΑΕΚ, του Άρη και του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν μπορούν να βοηθήσουν, καθώς εκείνες τις μέρες θα έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ