Ένοπλες Συρράξεις

Προοίμιο ανάφλεξης: Συμβούλιο πολέμου με Νασράλα στη Δαμασκό - Ζήτησε βαλλιστικά και χημικά όπλα για τον επερχόμενο πόλεμο κατά του Ισραήλ - Έσβησε το ISIS

Πούτιν και Νετανιάχου κινούν τα "πιόνια τους" στην Συρία και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η διαφωνία τους για την κατάσταση στην Συρία  θα αποτυπωθεί με δυναμικό τρόπο τις επόμενες ημέρες.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ βρέθηκε στη Δαμασκό κάτω από τη μύτη του Ισρσήλ για συντονισμο των πολεμικών ενεργειών κατά του Ισραήλ.

Η Ρωσία "σβήνει" το ISIS και πλέον η μεγάλη μάχη ξεκινάει.

Ρωσία και Ισραήλ θα βρεθούν αντιμέτωποι αρχικά μέσω proxy war χρησιμοποιώντας Χεζμπολάχ και Ιράν και μετά...η αντιπαράθεση θα είναι απολύτως καταστρεπτική.

Πάνω από  40 ισλαμιστές τζιχαντιστές νεκροί ήταν ο απολογισμός ρωσικός επιδρομής σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας , στον αγώνα δρόμου ανακατάληψης της συριακής επικράτειας , ενώ το Ισραήλ "ακονίζει" τα όπλα του για επέμβαση .  

https://youtu.be/_LLaanrLBB4?t=1

Κύριος στόχος της ρωσικής αεροπορίας ήταν ήταν ο  Abu-Muhammad al-Shimali, ο αυτοαποκαλούμενος «υπουργός πολέμου» και ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους , ο οποίος επιδίδονταν  στο λαθρεμπόριο όπλων,  και στην παράνομη μετακίνηση μεταναστών.

Ο ισλαμιστής πολέμαρχος θεωρείται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στο χτύπημα στο Παρίσι το 2015.

Ο Abu-Muhammad al-Shimali έχει μάλιστα επικυρηχθεί από τις ΗΠΑ με 5 εκατομμύρια δολάρια.

Μοίρα ρωσικών μαχητικών Su34 και Su35 φέρεται όμως να δοκίμασε νέα βόμβα ειδική επί ισχυρά ενισχυμένων στόχων με αποτέλεσμα η πλήρης καταστροφή ενός υπόγειου κέντρου διοίκησης των ισλαμιστών τρομοκρατών, κοντά στην πόλη Deir ez-Zor στα ανατολικά της Συρίας.

Το παιχνίδι όμως έχει ανάψει για τα καλά στην περιοχή και η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση τις ισραηλινές δυνάμεις στον επικέιμενο πόλεμο που είναι ante portas.

Πληροφορίες της μεγαλύτερης ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ζήτησε από τη Δαμασκό την παράδοση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς και χημικών όπλων , τόνισε Ισραηλινός  σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.

https://youtu.be/7i8R7uT1Q3I?t=1

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο ε.α.  Yaakov Amidror, αναλυτή στο γνωστό ίδρυμα γεωστρατηγικών μελετών  Begin-Sadat στο Ramat Gan, η ισραηλινή επίθεση στο  συριακό κέντρο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών Al-Tala'i  ήταν αποτέλεσμα της επίσκεψης του Νασράλα στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα.

Ο Νασράλα καυχιόταν από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Συρίας σε μια ζωντανή ομιλία, αλλά σύμφωνα με τον Amidror, ο  ίδιος  έχει ζητήσει από τον Assad να του παραδώσει εξελιγμένο οπλισμό συμπεριλαμβανόμενων και κινητών συστοιχιών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς αλλά και χημικών όπλων.

Η εγκατάσταση έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων όπλων, συμπεριλαμβανομένων και  χημικών όπλων.

Σημειώνοντας ότι η επίθεση  της Πέμπτης ήρθε σχεδόν 10 χρόνια  μετά την ισραηλινή επίθεση στο συριακό πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ντέιρ αλ-Ζορ, ο Amidror είπε ότι θα πρέπει να είναι σαφές προς τη Δαμασκό ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν ή τη Χεζμπολάχ  την αναβάθμιση των  ικανοτήτων τους, διότι θα επέλθει «χάος στη Συρία».

Σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα  Haaretz, ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, Πτέραχος  Amir Eshel, δήλωσε ότι από το Ισραήλ έχουν διεξαχθεί  τουλάχιστον 100 επιθέσεις  κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών κατά τη μεταφορά προηγμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων, από το καθεστώς Άσαντ στη Χεζμπολάχ.

https://youtu.be/IEc13qwnXEw?t=1

Αυτό όμως που μένει ως η ουσία του όλου προβλήματος είναι η επικείμενη κόντρα του Ιράν , της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ η οποία εξελίσσεται ταχύτατα σε μια πολεμική σύγκρουση που θα εμπλέξει σίγουρα ... ΗΠΑ-Ρωσία σε πρώτη φάση,  σε κάτι που δεν περιγράφεται …με λόγια και θα θυμίζει την απαρχή ενός παγκόσμιου πολέμου.

https://youtu.be/GeS9TT3vWbY

https://youtu.be/3N4vDO_G_44?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ