Περιβάλλον

Πουέρτο Ρίκο: Νέα απειλή μετά τον τυφώνα -Υποχώρησε φράγμα, απομακρύνθηκαν 70.000 άνθρωποι

Φράγμα υποχώρησε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο τυφώνας Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η απομάκρυνση 70.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Το φράγμα Γουαχατάκα, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, υποχώρησε μετά το μεσημέρι της Παρασκευής προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες και μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο, η οποία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών ως τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.

«Οι κάτοικοι σε όλες τις περιοχές γύρω από τον ποταμό Γουαχατάκα πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως. Οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο», τόνισε η μετεωρολογική υπηρεσία μέσω Twitter. Αργότερα, ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρδο Ροσεγιό, έδωσε εντολή να απομακρυνθούν περίπου 70.000 άνθρωποι από την περιοχή.

Το Πουέρτο Ρίκο βρισκόταν ήδη σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, μετά το πέρασμα του τυφώνα ο οποίος έχει κοστίσει ήδη 33 ανθρώπινες ζωές στην Καραϊβική. Οι 3,4 εκατ. κάτοικοι ακόμη δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα- μπορεί να χρειαστούν ακόμη και μήνες για την αποκατάσταση- ενώ έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ