Κόσμος

Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα του Κιμ Γιονγκ Ουν, που εξαφανίζεται και εμφανίζεται ξαφνικά [εικόνες]

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την Πρώτη Κυρία της Βόρειας Κορέας, Ρι Σολ Τζου, ο γάμος της οποίας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοινώθηκε επίσημα το 2012.

Η Ρι πιστεύεται ότι είναι τώρα 28 ετών και ότι έχει φέρει στον κόσμο τρία παιδιά του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Σεούλ, που όμως δεν έχει επιβεβαιώσει το μυστικοπαθές κομμουνιστικό καθεστώς.

Εμφανίζεται σπάνια δημοσίως κι όταν το κάνει συνήθως ποζάρει χαμογελαστή, με φορέματα σε χρώματα παστέλ, στο πλευρό του άντρα της, καθώς εκείνος γιορτάζει κάποια πυραυλική εκτόξευση ή κάποια πυρηνική δοκιμή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γεννήθηκε σε οικογένεια που συγκαταλέγεται στην ελίτ του καθεστώτος – ο πατέρας της ήταν καθηγητής κι η μητέρα της γιατρός-, αλλά ελάχιστα στοιχεία έχουν διαρρεύσει για τη ζωή της, ή για το πώς έγινε σύζυγος του πλέον διαβόητου δικτάτορα εν ζωή.

Η Ρι Σολ Τζου επιβεβαιώθηκε ότι είναι η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούλιο του 2012, όταν μετέδωσαν επίσημα την είδηση τα κρατικά ΜΜΕ της Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ και η σύζυγός του Ρι παρακολουθούν τα εγκαίνια πάρκου αναψυχής στο νησάκι Ρούγκνα του ποταμού Ταεντόνγκ. Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα στις 25 Ιουλίου του 2012 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε καταλάβει φρενίτιδα τα διεθνή ΜΜΕ για τη «μυστηριώδη γυναίκα» που εμφανιζόταν στο πλευρό του Κιμ σε μια σειρά δημόσιων εμφανίσεών του. Τα τοπικά ΜΜΕ την ανέφεραν παρεμπιπτόντως ενώ κάλυπταν τα εγκαίνια του πάρκου αναψυχής στην Πιονγιάνγκ.

«Την ώρα που η μπάντα έπαιζε ένα εμβατήριο», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, «ο στρατάρχης Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε στο χώρο της τελετής με τη σύζυγό του, τη συντρόφισσα Ρι Σολ Τζου.»

Άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς παντρεύτηκαν ο Κιμ και η Ρι. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο γάμος του έγινε το 2009 και η Ρι έφερε στον κόσμο τον επόμενο χρόνο το πρώτο τους παιδί. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά σ’ ένα κοντσέρτο κλασικής μουσικής το 2010.

Ο Κιμ και η Ρι φθάνουν σε συναυλιακό χώρο στην Πιονγιάνγκ για να παρακολουθήσουν εκδήλωση για την 59η επέτειο από τη «νίκη» στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953).

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο κρατικό πρακτορείο KCNA την 1η Αυγούστου του 2012.

Η μυστικοπάθεια γύρω από το γάμο τους δεν εξέπληξε ούτε τους Βορειοκορεάτες, ούτε τους διεθνείς παρατηρητές. Ο πατέρας του νυν δικτάτορα, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ δημοσίως τις συζύγους του.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τη ζωή της Ρι, πριν το γάμο της με τον Κιμ, αλλά σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ, σπούδασε κάποτε μουσική και τραγούδι στην Κίνα και επισκέφθηκε το 2005 τη Νότια Κορέα ως μέλος μιας ομάδας τσιρλίντερ από την πατρίδα της.

Η Ρι παρακολουθεί τις τάσεις της δυτικής μόδας και έχει εμφανιστεί κατά καιρούς να κρατά τσάντες μεγάλων οίκων, όπως η Dior και η Channel.

Το πάθος της για τα πολυτελή καταναλωτικά αγαθά, την ώρα που εκατομμύρια συμπατριωτών της ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχει προκαλέσει καυστικά σχόλια από διεθνή ΜΜΕ.

Νωρίτερα φέτος η Ρι εξαφανίστηκε από το προσκήνιο για αρκετούς μήνες κι η απουσία της πυροδότησε διάφορα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της. Τον περασμένο Αύγουστο οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η Ρι έφερε στον κόσμο ένα παιδί κι ότι είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις επειδή ήταν έγκυος.

Πιστεύεται ότι ο Κιμ και η Ρι έχουν τώρα τρία παιδιά, αν και οι λεπτομερέστερες πληροφορίες προέρχονται από τον πρώην αστέρα του NBA, Ντένις Ρόντμαν, γνωστό για την αμφιλεγόμενη φιλία του με τον Κιμ και τα συχνά ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα. Ο Ρόντμαν είπε ότι είδε το 2013, το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, ένα κοριτσάκι ονόματι Τζου-άε.

«Κράτησα στην αγκαλιά μου το μωρό τους, τη Τζου-άε και μίλησα με την κυρία Ρι. [Ο Κιμ] είναι καλός πατέρας κι έχει μια υπέροχη οικογένεια», είχε δηλώσει o Ρόντμαν στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, δεν έχουν εξακριβωθεί από άλλη, ανεξάρτητη πηγή.

Τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ εικάζουν ότι η Ρι ενδεχομένως να δέχθηκε πιέσεις να φέρει στον κόσμο ένα τρίτο παιδί, με την ελπίδα να είναι αυτή τη φορά ένα αγόρι, που θα μπορούσε να διαδεχθεί κάποια στιγμή τον πατέρα του – αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύο προηγούμενα παιδιά του ζευγαριού ήταν κορίτσια.

Ο Νοτιοκορεάτης Αν Τσαν-ιλ, o οποίος αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, υποστήριξε μιλώντας στο δίκτυο YTN, ότι υπήρχε «πίεση να γεννήσει γρήγορα ένα γιο, γιατί το καθεστώς δεν είναι και τόσο ακλόνητο.»

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...