Κόσμος

Πιονγιάνγκ: Σπάνιο βίντεο από την άδεια πρωτεύουσα της Β. Κορέας - Γιατί είναι «πόλη-φάντασμα»;


Σπάνιο βίντεο της πρωτεύουσας της Βορείου Κορέας, Πιονγιάνγκ, έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο που αν και έχει άρτια υποδομή εντούτοις ο κόσμος δεν βρίσκεται … ούτε με τα κιάλια.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", το βίντεο που δείχνει από ψηλά την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, τραβήχτηκε από αεροσκάφος των αερογραμμών της Σιγκαπούρης "Aram Pam".

Η βιντεοσκόπηση, που είχε λάβει την άδεια της κυβέρνησης της Πιονγιάνγκ, δείχνει πολύχρωμα κτίρια και ουρανοξύστες αλλά και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, στους δρόμους και τους πεζόδρομους της Πιονγιάνγκ δεν υπάρχει ψυχή... Γιατί όμως επικρατεί ανησυχητική ηρεμία;

Mία άλλη περιοχή στην πρωτεύουσα της χώρας δείχνει τεράστιους λόφους με μικρά σπίτια σε σειρές.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στην Πιονγιάνγκ, την πατρίδα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πληθυσμός εκτιμάται σε 2,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Όμως, στις αεροφωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πρωτεύουσα είναι άδεια... Οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης επισημαίνουν ότι, με την φωτογράφηση ήθελαν να απαθανατίσουν την καθημερινότητα των βορειοκορεατών .

Περίπου 4 με 5 χιλιάδες δυτικοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Το γεγονός ότι, τουλάχιστον σε αυτές τις αεροφωτογραφίες η Πιονγιάνγκ θυμίζει πόλη-φάντασμα, εγείρει φόβους ότι το καθεστώς της Κιμ κάτι "μαγειρεύει".

Βόρειος Κορέα - Μυστική αποστολή εκ των έσω από KRASODAD

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ