Κοινωνία

Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό: Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο μηχανικός

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Σύμφωνα με τον Alpha, συνελήφθησαν σήμερα (15.09.2017) ο πλοίαρχος και μηχανικός του πλοίου που ναυάγησε και «μαύρισε» τον Σαρωνικό.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί αμέσως μετά την βύθιση του πλοίου, στα ανοικτά της Σαλαμίνας την περασμένη Κυριακή και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ( νόμος 1650 του 1986), για την εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής , η οποία  προκλήθηκε μετά τη βύθιση  του «δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2.»

Η δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες, καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογία. Η ποινική  δίωξη ασκήθηκε μετά την υποβολή του προανακριτικού υλικού, που συγκέντρωσε στο πλαίσιο ερευνών, το Λιμεναρχείο Κερατσινίου για τις συνθήκες της βύθισης του δεξαμενόπλοιου και της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...