Κόσμος

Παραδοχή Σουλτς μετά τα exit poll: «Ηττηθήκαμε»

Ο Μάρτιν Σουλτς αναγνώρισε την ήττα του... δευτερόλεπτα μετά τα exit polls! Δεν θα παραμείνει στην θέση του προέδρου του SPD μετά τις γερμανικές εκλογές.

Τα πρώτα exit polls μετά τις γερμανικές εκλογές ανακοινώθηκαν. Και σήμαναν την… πανωλεθρία για τον Μάρτιν Σουλτς!

Το CDU της Άνγκελα Μέρκελ συγκέντρωσε περίπου 32,5%. Στον αντίποδα, το SPD του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου συγκέντρωσε μόλις 20%.

Γερμανικές εκλογές: Το «τέλος» του ονείρου για τον Σουλτς

Πρόκειται για μια ήττα ξεκάθαρη, που δεν χωρά αμφισβήτησης. Κάτι που κατάλαβε κι ο ίδιος ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προχώρησε στην παραδοχή της ήττας του… εν ριπή οφθαλμού! Συνήθως περνάει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η παραδοχή της ήττας. Η διαφορά, όμως, είναι τόσο μεγάλη, που το επιτελείο του Σουλτς παραδέχθηκε την ήττα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση των exit polls!

Η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μανουέλα Σβέζιχ, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί βαριά ήττα για το SPD. Επίσης, ότι σημαίνει το τέλος του μεγάλου συνασπισμού. «Θα περάσουμε στην αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες του δηλώσεις

Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος του SPD έκανε τις επίσημες δηλώσεις του. Στο εκλογικό κέντρο όπου βρισκόταν και προστά στο κοινό του κόμματος. Το οποίο δεν σταμάτησε στιγμή να τον αποθεώνει και να τον χειροκροτά!

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν έκρυψε την πικρία του για την βαριά ήττα.

Τέλος!

Δευτερόλεπτα αργότερα προέκυψε και το τέλος του Σουλτς από την προεδρία του SPD. Κάτι που έμοιαζε αναμενόμενο, εφόσον όπως προαναφέραμε, η διαφορά που «δείχνουν» τα exit polls είναι μεγάλη.

Την είδηση «έδωσε» επίσης η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Η Μανουέλα Σβέζιχ δήλωσε πως μετά το σημερινό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του.

Τα exit polls

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα exit polls είναι τα εξής

Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU)  32,5%

Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20%

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 13,5%

Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5%

Πράσινοι 9,5%

Αριστερά (Die Linke) 9%

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης