Πολιτική

Παπαγγελόπουλος για Καμμένο: «Δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο σε βάρος του»

«Λάδι» έβγαλε τον Πάνο Καμμένο ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, προσπάθησε να αποδείξει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση και πως δεν στράφηκε ποτέ κατά του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη.

Το επιχείρημα Παπαγγελόπουλου περικλείεται στο γεγονός ότι από την στιγμή που η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. «Η δικαστική έρευνα σε εξέλιξη και πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής Σε ποια πράξη της κ. Τζίβα είναι ηθικός αυτουργός ο κ. Καμμένος;  Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει που να δικαιολογεί της σύσταση εξεταστική επιτροπής. Δηλαδή θα συσταθεί μολονότι εκκρεμεί ποινική έρευνα», τόνισε χαρακτηριστικά και μίλησε για σχήμα οξύμωρο και πρωθύστερο.

Ζήτησε, δε, «να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» και κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τη ΝΔ  ότι η πρότασή της «υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και δεν αποσκοπεί στην αναζήτηση της αλήθειας».

Σε ότι αφορά τη δική του εμπλοκή υποστήριξε ότι ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού έφτασε στο γραφείο του συγκεκριμένη καταγγελία. Ειδικότερα εξήγησε:  «Τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου έφτασε καταγγελία στο γραφείο μου σε βάρος του κ. Μαρινάκη. Πρωτοκολλήθηκε η καταγγελία στις 6 Δεκεμβρίου. Την καταγγελία λόγω της πληθώρας ούτε τη διάβασα ούτε ενημερώθηκα και μετά από ένα μήνα την διαβίβασαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν φέρει το διαβιβαστικό την υπογραφή μου. Η εισαγγελέας την παρέλαβε, τη μελέτησε και την αξιολόγησε και παρήγγειλε στην κ. Τζίβα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι από τη σημερινή συζήτηση στόχος είναι να μειωθεί το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα της σημερινής κυβέρνησης, την ώρα που «ανόητοι θερμοκέφαλοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια». Επανέλαβε, τέλος, ότι οι συνομωσίες και οι σκευωρίες δεν του αρέσουν καθόλου αντιθέτως τις απεχθάνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ