Αθλητισμός

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0 - 2 : Ο Βλαχοδήμος έσωσε τους «Πράσινους» από τα χειρότερα

Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει άλλες διαστάσεις αν δεν ήταν ο Βλαχοδήμος. Εκτός από διοικητική, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται και σε αγωνιστική κατηφόρα. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με... κάτω τα χέρια από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-0), ενώ είδαν και τον Τσάβες να αποχωρεί με θλάση.

Μια εικόνα… στενάχωρη και ασυνήθιστη για μια ομάδα με το όνομα του Παναθηναϊκού. Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα είναι τεράστια αλλά η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει “ανάσα” μέσα από την αγωνιστική της εικόνα.

Οι “πράσινοι” έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά παρουσίασαν μια.. μέτρια εικόνα κόντρα στους “υδραυλικούς” (Ρόσα, Ρότσα, Κλέσιο) του Παναιτωλικού και ηττήθηκαν -ΜΟΝΟ- με 2-0 μέσα στο Αγρίνιο. Μόνο ο Βλαχοδήμος ξεχώρισε από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που είδε τον Τσάβες να αποχωρεί τραυματίας.

“Δυνατή” άμυνα και γκολάρα για Παναιτωλικό

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά κι έτσι να μην αφήσει τον Παναιτωλικό να αναπτυχθεί. Οι γηπεδούχοι απ’ την άλλη είχαν πολύ καλές επιθέσεις από τις πτέρυγες, κυρίως με τους Κλέσιο και Ρόσα.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και κάποια αμυντικά προβλήματα. Στο 8′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του ματς, από τον Παναθηναϊκό. Ο Βιγιαφάνιες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά, αλλά ο Μαρινάκης απομάκρυνε προ του “οπλισμένου” Μολίνς. Παναιτωλικός

Ο Παναθηναϊκός πήρε μετά το 15λεπτο την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε με πολλές πάσες να βρει… ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Μόρας όμως φάνηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, ενώ στο 19′ ήρθε μια… γκολάρα από τον Παναιτωλικό και το 1-0. Παναιτωλικός

Ο Ρόσα “άδειασε” τον Χίλιεμαρκ, γύρισε την μπάλα προς τον επερχόμενο Μάζουρεκ ο οποίος με τρομερό αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη, αλλά δεν ήταν εύκολο. Το ξαφνικό σουτ του Μολίνς από τα όρια της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων (36′) πέρασε για λίγο άουτ, ενώ ο Λουντ δεν εκμεταλεύτηκε την κάθετη του Βιγιαφάνιες αφού πάτησε την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να βγει τετ-α-τετ!

Όλα… στραβά και στην επανάληψη για Παναθηναϊκό

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την κοντινή κεφαλιά που έφυγε άουτ, αλλά στη συνέχεια ο Παναιτωλικός έχασε σωρεία ευκαιριών. Σε αρκετές από αυτές, ο Βλαχοδήμος ήταν αυτός που κατάφερε να κατεβάσει… ρολά, όπως σε αυτή του 50′ που έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Ντίας.

Το γήπεδο είχε… κατηφορίσει, οι Αγρινιώτες ήταν φανερά καλύτεροι και με περισ΄σοτερη ενέργεια και στο 65′ έφτασαν στο 2-0. Ο Ρότσα (αριστερός μπακ) πέρασε τρεις παίκτες, ο Βλαχοδήμος έδιωξε άσχημα και ο Κλέσιο διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων!

Σαν να μην έφτανε η συγκεκριμένη εξέλιξη στον Ουζουνίδη, είδε στο 70′ τον Τσάβες (μπήκε με την έναρξη της επανάληψης στο ματς) να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, με θλάση στο δικέφαλο (τουλάχιστον δυο με τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για να φτάσει στο γκολ, αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων γύρισαν στην άμυνα τους και κράτησαν το “τρίποντο”. Μάλιστα έχασαν και την ευκαιρία να κάνουν το 3-0 στο 88′, αφού ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Κλέσιο.

Στην τελευταία φάση του ματς, το “τριφύλλι” πλησίασε στο να μειώσει το σκορ (89′) αλλά η κεφαλιά του Μολέδο έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74′ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79′ Τσόκανης), Ντίας (84′ Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέντο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64′ Μουνιέ), Άλτμαν (46′ Τσάβες, 70′ λ.τ. Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...