Κοινωνία

Παιχνίδια από την ελληνιστική περίοδο βρέθηκαν σε αρχαία πόλη της Τουρκίας (εικόνες, βίντεο)

Σε μία σημαντική όσο και ιδαίτερη ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι οι οποίοι πραγματοποιούσαν ανασκαφή στην αρχαία πόλη Πάριον, στη βορειοδυτική Τουρκία.

Παιδικοί τάφοι που χρονολογούνται από την Ελληνιστική Περίοδο (323-30 π.Χ.), ανακαλύφθηκαν και ήταν γεμάτοι με παιχνίδια της εποχής. Η σκαπάνη ανέδειξε αγαλματίδια που αναπαριστούν ανθρώπους, ζώα και μυθολογικές φιγούρες.

Στο ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Anadolou, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ατατούρκ, Χασάν Κασάπογλου, σχολίασε πως πρόκειται για δώρα συγγενών τα οποία συνόδευαν τα παιδιά στην τελευταία τους κατοικία. «Ακόμα και πριν από 2.000 χρόνια, τα παιδιά έπαιζαν με κούκλες τύπου Barbie, όπως και σήμερα». Ενώ διευκρίνισε πως στους τάφους κοριτσιών τα αγαλματίδια ήταν κυρίως θηλυκές φιγούρες, σε αντίθεση με εκείνους των αγοριών.

Το Πάριον ήταν πόλη της βορείου Μυσίας, στην πεδιάδα της Αδράστειας, βορειοδυτικό σημείο του Ελλησπόντου. Η πόλη υπήρξε αποικία της Ερετρίας και της Πάρου από την οποία πήρε και το όνομά της. Κατά την ελληνιστική περίοδο προσαρτήθηκε στο βραχύβιο βασίλειο του Λυσιμάχου και πολύ αργότερα στο βασίλειο της Περγάμου. Αργότερα οι Ρωμαίοι την κατέστησαν αποικία τους.

https://youtu.be/SmGdwSFbbfg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές