Κοινωνία

Πάτρα - Η πόλη της ασταμάτητης μετακόμισης

Η Πάτρα είναι μία από τις πόλεις με την μεγαλύτερη συχνότητα μεταφορών και μετακομίσεων λόγω του τεράστιου όγκου φοιτητών που μετακινείται από και προς την συγκεκριμένη πόλη σε βάση εξαμήνου. Αν έχετε μπροστά σας μία τέτοια μετακόμιση για μεταφορικη Πατρα, τότε το άρθρο σας αφορά άμεσα.

Σίγουρα είναι καλό να έχουμε φίλους ή και συγγενείς πρόθυμους να δώσουν μία χείρα βοηθείας κατά τη διάρκεια μίας μετακόμισης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να παρασυρθούμε λόγω μείωσης κόστους και να αφήσουμε σε άπειρα χέρια την μεταφορά βαρέων αντικειμένων όπως είναι οι ηλεκτρικές μας συσκευές, καναπέδες, κρεβάτια, ντουλάπες, συρταριέρες, ογκώδη όργανα μουσικής κλπ. Είναι πολύ εύκολο ένας άπειρος άνθρωπος στις μεταφορές να υποτιμήσει το βάρος, το κέντρο βάρους αλλά και την ευπάθεια ενός αντικειμένου με αποτέλεσμα να προκαλέσει άθελά του ζημιά την οποία θα κληθείτε εσείς να πληρώσετε ίσως πιο ακριβά από ότι θα σας κόστιζε ολόκληρη η μετακόμιση από επαγγελματίες του κλάδου.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι ακόμη και τα υλικά συσκευασίας, στην περίπτωση που κάνετε μόνοι σας το πακετάρισμα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε απευθείας από την μεταφορική που θα επιλέξετε, σε πολύ καλύτερη τιμή από ότι αν πηγαίνατε σαν ιδιώτης σε ένα κατάστημα με υλικά συσκευασίας.

Μία πολύ βασική αρχή για μία ευκολότερη μετακόμιση είναι το σωστό πακετάρισμα. Και τι εννοούμε με αυτο? Εννοούμε ότι πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  1. Προμηθευτείτε περισσότερα αλλά μικρότερα κιβώτια. Είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθούν χωρίς τον φόβο να "ανοίξουν" από το βάρος, είναι πολύ πιο εύκολα κατά τη μεταφορά και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα την επανατοποθέτησή τους στον νέο σας χώρο.
  2. Μην σας φαίνεται περιττή αγγαρεία το να γράφετε εξω από κάθε κούτα συνοπτικά το τι περιλαμβάνει και για πιο χώρο του σπιτιού προορίζεται. Θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο αργότερα.
  3. Χρησιμοποιείστε το κατάλληλο αμπαλάζ. Τα εύθραυστα αντικείμενα ακόμη και μέσα στις κούτες θα πρέπει να τυλίγονται το κάθε ένα ξεχωριστά με αεροπλάστ (το πλαστικό φύλο με τις φυσαλίδες) όσο πιο πυκνά γίνεται μέσα στις κούτες, χωρίς να αφήνετε κενά. Αν κάποια κενά δεν μπορείτε να τα γεμίσετε με αντικείμενα ανάλογου όγκου, γεμίστε τα με αεροπλάστ.
  4. Τις γωνίες των συσκευών και των επίπλων σας, φροντίστε να τις προστατέψετε με ραβδωτό χαρτόνι και αεροπλάστ. Το ίδιο και τους καθρέφτες.
  5. Οι πίνακες και τα μικρότερα μουσικά όργανα καλό είναι να τυλίγονται και μέσα σε κουβέρτες.

Κατά την έρευνα αγοράς για την κατάλληλη για εσάς μεταφορική εταιρεία, μην διστάσετε να ζητήσετε αυτοψία των αντικειμένων προς μεταφορά και την ζήτηση έγγραφης αναλυτικής προσφοράς από τις εταιρείες, πριν καταλήξετε. Η επιλογή μίας μεταφορικής εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι μπορεί να σας λύσει τα χέρια και από επαγγελματίες που πιθανόν θα χρειάζεστε για την αποσύνδεση και επανασύνδεση κουζίνας, πλυντηρίου, κλιματιστικού κτλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...