ΗΠΑ

Ο φονικός τυφώνας Ίρμα απειλεί πολυτελή ακίνητα του Ντόναλντ Τραμπ

Η ακίνητη περιουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετριέται σε... εκατοντάδες εκατομμύρια. Σε αρκετά εκατομμύρια όμως φαίνεται ότι μετριούνται πλέον και οι ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίρμα στην περιουσία του.

Στον Άγιο Μαρτίνο που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον κυκλώνα Ίρμα ο Ντόναλντ Τραμπ διαθέτει το Chateau des Palmiers.

Το ακίνητο έχει αξία πάνω από 17 εκατομμύρια δολάρια και υπέστη όπως όλα δείχνουν σημαντικές ζημιές.

Το ακίνητο αυτό όμως δδεν είναι τ μόνο το οποίο απειλείται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαθέτει πολλά ακίνητα στα νησιά της Καραϊβικής, ενώ ο κυκλώνας Ίρμα απειλεί και ένα από τα αγαπημένα του στο Παλμ Μπιτς.

Μια εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ, η Αμάντα Μίλερ, δήλωσε ότι παρακολουθείται στενά η κατάσταση τόσο στον Άγιο Μαρτίνο, όσο και σε άλλες ιδιοκτησίες του Τραμπ στη Φλόριντα.

Αν και η πορεία του κυκλώνα είναι αβέβαιη ακόμη, το ακίνητο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς —το οποίο ο ίδιος αποκαλεί τον «χειμερινό Λευκό Οίκο» και κατά το περιοδικό Forbes έχει αξία 175 εκατ. δολάρια— επίσης κινδυνεύει.

Η Κομητεία του Παλμ Μπιτς κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κοντά στο Μαϊάμι, στον Τραμπ ανήκουν πολυτελείς πολυκατοικίες, οι Πύργοι Τραμπ, τα Ηλιόλουστα Νησιά, αλλά και το Trump International Beach Resort, πάνω στην παραλία.

Ορισμένοι πελάτες του τελευταίου έφυγαν πριν από την έλευση του κυκλώνα. Έχουν ληφθεί μέτρα και στελέχη του θέρετρου θα φροντίσουν για την εκκένωσή του αν χρειαστεί, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ του ακινήτου του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ