Κόσμος

"Ο τουρκικός πύραυλος SOM-J κάνει ακόμη πιο φονικά τα F-35 - Θανατηφόρο φορτίο..." - Διαλύθηκαν οι ελληνικές ψευδαισθήσεις μέσω ΗΠΑ

"Ακόμη πιο φονικό το F-35 με τον τουρκικό πύραυλο SOM-J"! Αυτό αναφέρουν αμερικανικές πηγές διαλύοντας τις ελληνικές ψευδαισθήσεις σχετικά με την αναβολή παραδόσεων των F-35 στην Τουρκία. Άλλωστε τα όσα διαδραματίστηκαν χτες δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν την Τουρκία στο δυτικό "μαντρί". Και ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν συναντήθηκε με τον Ν.Τραμπ με "άδεια χέρια". Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός Boeing ανακοίνωσε την πρόθεση του τουρκικού αερομεταφορέα Turkish Airlines να προμηθευθεί 40 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου Boeing 787-9 Dreamliner!

Η τουρκική αμυντική  εταιρεία Roketsan και η αμερικανικός κολοσσός  Lockheed Martin συνεργάστηκαν  για να αναπτύξουν έναν πύραυλο που μπορεί να επιτρέψει σε ένα αεροσκάφος όπως το F-35 να εξουδετερώσει πλήρως ναυτικούς  ή χερσαίους  στόχους από μεγάλη απόσταση διατηρώντας παράλληλα την διαμόρφωσή "stealth" .

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου που παρείχαν Rocketan και Lockheed στην έκθεση AirSpaceCyber ​​στο Λιμάνι του Maryland, πύραυλος Stand Off Missile-JSF ή  SOM-J, μπορεί να μεταφέρει ένα θανατηφόρο φορτίο 310 λιβρών πάνω από 150 ναυτικά μίλια μακριά και να κονιορτοποιήσει τα πάντα.

Το βλήμα, το οποίο ζυγίζει περίπου 1.000 λίβρες, μπορεί να μεταφερθεί στον εσωτερικό του αεροσκάφους F-35 που θα παραλάβει σε λίγους μήνες η τουρκική πολεμική αεροπορία .

Αυτό σημαίνει ότι ο πύραυλος όχι μόνο θα εξουδετερώνει στόχους πέρα ​​από το φάσμα ακόμα και των πιο προηγμένων ραντάρ αλλά και δεν θα περιορίζεται ακόμα και από τους πιο προηγμένους πυραύλους ελέω απόστασης .

Ο πύραυλος SOM-J, ικανός να κτυπήσει  στόχους πάνω από 150 ναυτικά μίλια μακριά, καθιστώντας όλα τα ελληνικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο πέλαγος εντός του βεληνεκούς του,  από σχετική απόσταση  ασφαλείας

Όπως και το αεροσκάφος F-35, έτσι και ο πύραυλος  SOM-J είναι επίσης χαμηλής παρατηρησιμότητας ενώ διαθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα να χτυπάει στόχους ευκαιρίας ή να είναι σε θέση να αλλάξει την στόχευση του κατά την πτήση.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια συσκευή απεικόνισης υπέρυθρων ακτίνων, καθώς και καθοδήγηση GPS, ενώ διαθέτει την δυνατότητα πλοήγησης χρησιμοποιώντας ψηφιακές εικόνες  ή κάνοντας αντιστοίχιση του εδάφους και κινείται με υψηλή  υποηχητική" ταχύτητα.

Το νέο αεροσκάφος  5ης   γενιάς F-35 Lightning II φέρνει στο προσκήνιο  πολλές νέες δυνατότητες για τον κάτοχο του, ειδικά για την Τουρκία,  η οποία θα  εξοπλίσει με νέο τύπου πυραύλους τα νέα αεροσκάφη της, με τα οποία θα μπορεί να επιτεθεί όποτε θελήσει  από απόσταση ασφαλείας σε επίγειους στόχους στα νησιά πρώτης γραμμής στο Αιγαίο , καθώς και εναντίον  των  ελληνικών  μονάδων επιφανείας .

https://youtu.be/sUuRlE-VLe0

Μιλάμε για το απόλυτο στρατηγική όπλο  με το οποίο θα εφοδιαστεί η τουρκική πολεμική αεροπορία ενώ  ο υπερφίαλος Ερντογάν  εκτιμάται ότι θα  είναι «ελεύθερος»  να προκαλέσει  σε δυο μέτωπα .

Από τη μία άποψη σύμφωνα με ξένους ειδικούς, το αμερικανικό υπερμαχητικό αεροσκάφος ενταγμένο στην ΤΗΚ , θα δύναται να εξουδετερώνει επίγειους και θαλάσσιους στόχους από  απόσταση ασφαλείας και να εξουδετερώσει  μερικές από τις πιο σύγχρονες αεροπορικές άμυνες στον κόσμο.

Αλλά  έχει μια αδυναμία από την κατασκευή του , με τη μορφή σχετικά περιορισμένου χώρου στο εσωτερικό του . Για τους τύπους F-35A και F-35C, αυτό ο χώρος  είναι αρκετός για την μεταφορά  δύο βομβών κατηγορίας 2.000 λιβρών.

Το F-35B μπορεί να μεταφέρει δύο βόμβες κατηγορίας 1,000 λιβρών. Συνήθως αυτές οι βόμβες είναι τα πυρομαχικά  άμεσης επίθεσης που καθοδηγούνται από δορυφόρο με  GPS.

Αυτές είναι βόμβες  ακριβείας , αλλά πρέπει να πλησιάσουν πολύ κοντά στον στόχο για να τα χρησιμοποιηθούν  αποτελεσματικά.

Ο πύραυλος  SOM-J μπορεί να εκτοξευθεί και από μαχητικά αεροσκάφη που ήδη υπηρετούν στην τουρκική πολεμική αεροπορία όπως το F-16 Fighting Falcon .

Η Τουρκία χρησιμοποιεί ήδη μια παλαιότερη έκδοση αυτού του Stand Off Missile, SOM, στα αεροσκάφη F-4 Phantoms και στα F-16.

Οι ορίζοντες λοιπόν της Άγκυρας "ανοίγουν"με την παραλαβή αυτών των αεροσκαφών  κακά τα ψέμματα , γι αυτό ότι είναι να κάνουμε πρέπει να το κάνουμε τώρα .

Υπάρχουν όμως και ερωτήματα από  την ύπαρξη πολλών πληροφοριών τώρα τελευταία από το παλάτι  του Σουλτάνου στην Άγκυρα και συνδέονται πιθανόν με το ίδιο θέμα.

Για ποιον λόγο αναζητά εναγωνίως αυτήν την περίοδο έμπειρους πιλότους ο Ερντογάν από Πακιστάν, ΗΑΕ  και αλλού, μήπως  διότι έχει πολλά σχέδια για το Αιγαίο  και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θέλοντας πιθανόν να κάνει  χρήση αυτών των αεροσκαφών;

Mήπως  θέλει να «καθηλώσει»,  καθιστώντας όμηρο,  τα ελληνικά πολεμικά πλοία για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν σε περίπτωση που μεταφερθεί παράνομα  για παράδειγμα τουρκική εξέδρα άντλησης στην ίδια περιοχή ;

Οσο αφορά τη συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ, αυτή διεξήχθη Σε πολύ καλό κλίμα και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, αλλά χωρίς κάποια αναφορά για τους S-400.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως οι «δύο χώρες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη συνεργασία».

«Ως χώρες είμαστε πιο κοντά από ποτέ» είπε πιο συγκεκριμένα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ο Αμερικανός πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως «διοικεί α χώρα σε ένα πολύ δύσκολο μέρος του κόσμου αλλά παίρνει μέχρι στιγμής πολύ καλό βαθμό».

«Είναι μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσω τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έχει γίνει ένας πολύ καλός μου φίλος», είπε ακόμη ο Ν.Τραμπ.

«Βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο μέρος του κόσμου, αλλά έχει εξελιχθεί πολύ και ειλικρινά παίρνει πολύ καλό βαθμό», είπε ακόμη ο Τραμπ για να συμπληρώσει:

«Έχουμε μια πολύ καλή φιλία και ο κ. Ερντογάν δουλεύει στενά με τις ΗΠΑ».

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε με την σειρά του λέγοντας πως ο Ν.Τραμπ είναι ένας πολύ καλός του φίλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολύ καλό μου φίλο Ντόναλντ που μας υποδέχεται σήμερα εδώ. Θα έχουμε συνομιλίες για τις διμερείς μας σχέσεις και για τις περιφερειακές εξελίξεις», είπε πιο συγκεκριμένα Ερντογάν.

Βέβαια οι φρουροί του Ερντογάν "μοίρασαν" πάλι ξύλο αλλά αυτό αποτελεί λεπτομέρεια...

https://youtu.be/Y6wFsEJ4mlM?t=39

Οι προηγούμενες ενέργειες του Τούρκου σε Συρία , Ιράκ και τώρα οι προετοιμασίες για εκ νέου εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν, πιστοποιούν του λόγου το αληθές για επικείμενες ενέργειες στο Αιγαίο και την Κύπρο, και για αυτό εκτιμάται ότι δεν διαφωνεί σχεδόν κανένας.     

https://www.youtube.com/watch?v=ebub1OP-3v8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ