Ρωσία

Ο ρωσικός όμιλος Καλάσνικοφ παρουσίασε τα νέα ταχύπλοα BK-16 FAC και BK-10 RHIB (βίντεο)

Ο ρωσικός όμιλος Καλάσνικοφ (θυγατρική του κρατικού οργανισμού Rostec) ανέπτυξε ένα νέο ταχύπλοο σκάφος εφόδου (FAC) και ένα φουσκωτό σκάφος με πολυεστερική σκληρή γάστρα (RHIB). Τα σκάφη παρουσιάστηκαν κατά το διεθνές στρατιωτικό-τεχνολογικό φόρουμ ARMY-2017 που έλαβε χώρα έξω από την Μόσχα, από 22 ως 27 Αυγούστου.

Ο όμιλος επέδειξε το BK-16 FAC που προορίζεται για τις αποστολές παράκτιας μεταφοράς στρατιωτών, παροχής πυρών υποστηρίξεως, αποστολές καταπολέμησης της πειρατείας και τρομοκρατίας και ερευνάς και διάσωσης (SAR). Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογό του ομίλου Καλάσνικοφ, το FAC θα έχει έμφορτο εκτόπισμα 19,5 τόνων, μήκος 16,45 μέτρων, πλάτος 4 μ. βύθισμα 0,87 μ., ύψος πάνω από την ίσαλο γραμμή 4,33 μ. Έχει πλήρωμα δύο ατόμων και μπορεί να μεταφέρει ως 19 στρατιώτες. Το σκάφος διαθέτει εμβέλεια πλεύσης 400 ναυτικών μιλίων και αυτονομία μίας ημέρας. Το BK-16 προωθείται από δύο κινητήρες με ισχύ εξόδου 780 ίππων ο καθένας. Το FAC που επιδείχθηκε στο διεθνές στρατιωτικό-τεχνολογικό φόρουμ ARMY-2017 διαθέτει έναν τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RVWS) με ένα βαρύ πολυβόλο (HMG) διάφορα μεσαία πολυβόλα.

https://youtu.be/r4w2r05Gz6k

Η Καλάσνικοφ επέδειξε επίσης το σκάφος BK-10 που επίσης προορίζεται για αποστολές παράκτιων μεταφορών προσωπικού, απόβαση στρατιωτών σε μη προετοιμασμένες ακτές, υποστήριξή πυρός, καταπολέμηση της πειρατείας και τρομοκρατίας, ιατρικών διακομιδών και υπηρεσίες διάσωσης. Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο του ομίλου Καλάσνικοφ, το BK-10 RIHB διαθέτει έμφορτο εκτοπισμό 6,6 τόνων, μήκος 10,48 μέτρων, πλάτος 3,7 μ., βύθισμα 0,6 μ., και ύψος 2,8 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, μεγίστη ταχύτητα 40 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 22 κόμβων. Έχει πλήρωμα δύο ατόμων και μπορεί να μεταφέρει ως 10 στρατιώτες. Το σκάφος διαθέτει εμβέλεια πλεύσης 400 ναυτικών μιλίων και έχει αυτονομία μίας ημέρας. Το BK-10 προωθείται από δυο κινητήρες με ισχύ εξόδου 300 ίππων ο καθένας.

https://youtu.be/SCqI2e1sFqw

Ο όμιλος Καλάσνικοφ ανέπτυξε δυο ακόμα FAC που δεν παρουσιάστηκαν στο διεθνές στρατιωτικό-τεχνολογικό φόρουμ ARMY-2017. Το πολλαπλού σκοπού σκάφος BK-18 που προορίζεται για παράκτιες επιχειρήσεις, μεταφορά προσωπικού, αποβάσεις στρατιωτών σε απροετοίμαστες ακτές, και αποστολές καταπολέμησης της πειρατείας και τρομοκρατίας, αποστολές διάσωσης και ιατρικών διακομιδών. Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογό του ομίλου Καλάσνικοφ, το BK-18 FAC έχει έμφορτο εκτόπισμα 25 τόνων, μήκος 18,6 μ., πλάτος 4,55 μ., βύθισμα 0,8 μ., ύψος 4,5 μ. απο την ίσαλο γραμμή, ανώτατη ταχύτητα 40 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 26 κόμβων. Διαθέτει πλήρωμα των τριών ατόμων και μπορεί να μεταφέρει ως 19 στρατιώτες. Το σκάφος διαθέτει εμβέλεια πλεύσης 400 ναυτιών μιλίων και αυτονομία δύο ημερών. Το BK-18 προωθείται από δύο κινητήρες με ισχύ 1300 ίππων ο ένας.

Το ταχύπλοο BK-9 επίσης που αναπτύσσεται από τον όμιλό Καλάσνικοφ σχεδιάστηκε για να πραγματοποιεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών στις προκεχωρημένες περιοχές και βάσεις συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς των 10 εξοπλισμένων στρατιωτών από πλοίο που ελέγχεται και την ακτή, την παροχή πυρών υποστηρίξεως στις μονάδες πεζοναυτών και ειδικών αποστολών και την διεξαγωγή ενεργειών περιπόλου, δολιοφθοράς και εξουδετέρωσης δολιοφθορών. Το σκάφος μπορεί να κατασκευαστεί σε διαμορφώσεις ιατρικών διακομιδών, καταδύσεων και θωρακισμένης περιμέτρου. Συμφωνά με τον επίσημο κατάλογο του ομίλου Καλάσνικοφ, το ταχύπλοο BK-9 έχει έμφορτο εκτόπισμα 7,4 τόνων με θωρακισμένη προστασία και 6,5 τόνους στην μη θωρακισμένη διαμόρφωση, μήκος 9,9 μ., πλάτος 3,07 μ., βύθισμα 0,65 μ., ύψος 3,2 μ., ανωτάτη ταχύτητα 40 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 22 κόμβων. Διαθέτει πλήρωμα των δυο ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως εννιά στρατιώτες. Το σκάφος διαθέτει εμβέλεια πλεύσης 400 ναυτικών μιλίων. Το BK-9 προωθείται από δυο υδροστρόβιλους κινητήρες με ισχύ 370 ίππων έκαστος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ