Πολιτική

Ο Καμμένος προσπαθεί να εξηγήσει τη στροφή 180 μοιρών για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» - Τι αναφέρει

Την «γέφυρα» που οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε στήριξη της επίμαχης τροπολογίας που αφορά και «τουρκικά» σωματεία περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Τη... γέφυρα που οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε στήριξη της επίμαχης τροπολογίας για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» περιέργαψε ο Πάνος Καμμένος σε tweet του, απαντάντας σε άλλο χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Πολύ κακώς αποκρύπτεις την αλήθεια ζητήσαμε επαναδιατύπωση της τροπολογίας με αναφορά στο 11 2 της ΕΣΔΑ που ξεκαθαρίζει το Εθνικό θέμα», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ διευκρίνισε χθες στο twitter:«Καληνύχτα. Αύριο μια τροπολογία θα έχει προσθήκη-αναφορά στις Διατάξεις του άρθρου 11 (παρ.2) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να ακολουθήσει και συμπληρωματικό: «Κατηγορηματικά αναφέρεται στην προάσπιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Κανείς δεν μπορεί να προβαίνει σε αντεθνική δράση. Από Θράκη μέχρι Δωδεκάνησα».

Οπως προκύπτει από τα γραφόμενά τους, εάν η νέα ρύθμιση κάνει σαφή αναφορά στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που περιγράφει τους περιορισμούς τους δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, τότε οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ