Κόσμος

Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί: Σε δύο μήνες θα έχουμε εκμηδενίσει το ISIS και θα το γιορτάσουμε

Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, που απέκτησε παγκόσμια φήμη πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ότι η εξτρεμιστική οργάνωση θα έχει εκμηδενιστεί σε δύο μήνες.

Ο διοικητής της «Δύναμης Κουντς», του ελίτ σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, που μάχεται σε εκστρατείες εκτός ιρανικού εδάφους, δήλωσε μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο Fars:

«Έχω ήδη πει ότι θα ξεριζώσουμε το Ισλαμικό Κράτος σε τρεις μήνες και τώρα σας λέω ότι η εκμηδένιση του ISIS είναι κοντά και θα πανηγυρίσουμε την καταστροφή αυτού του σατανικού δέντρου σε δύο μήνες και θα είναι το Ιράν, η Ρωσία, η Συρία και το Ιράκ που θα κάνουν αυτή τη γιορτή», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν και το Ιράν αναμιγνύεται ευθέως στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία στο Ιράκ και τη Συρία, οι τζιχαντιστές δεν επιτίθενται απευθείας στο Ιράν, εξαιτίας της πολύτιμης εμπειρίας που αποκτήθηκε στην απόκρουση της εισβολής του Σαντάμ Χουσεΐν τη δεκαετία του 1980.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι θρησκευτικός, όπως προσπάθησαν κάποιοι να τον παρουσιάσουν, δεν είναι ένας πόλεμος μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων, όπως το ISIS και σιιτών όπως το Ιράν. «Σήμερα υπάρχει περισσότερη καλοσύνη μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών από ποτέ», είπε ο Ιρανός στρατηγός.

Ο στρατηγός Σολεϊμανί ήταν εκείνος που ηγήθηκε παραστρατιωτικών σιιτικών ιρανικών και ιρακινών δυνάμεων στο Ιράκ όταν δεν υπήρχε καμία άλλη δύναμη να ανακόψει την προέλαση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αργότερα τον είδαμε να διοικεί παραστρατιωτικές ιρανικές μονάδες και στη Συρία.

Είναι εξαιρετικά δημοφιλής και του προτάθηκε δύο φορές, το 2013 και το 2017, να κατέβει υποψήφιος για Πρόεδρος του Ιράν. Αρνήθηκε γιατί προτιμά να υπηρετεί στον στρατό.

tribune.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...