Πολιτική

Ο Ιμάμης του… Αγίου Παντελεήμονα – Σε κλοιό «ειδικών υπηρεσιών» για κηρύγματα μίσους και οι σχέσεις με τον ISIS

Κηρύγματα μίσους εναντίον του Δυτικού τρόπου ζωής, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν φτάσει στα “αφτιά” των Ειδικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

“Βουτηγμένοι στην λάσπη, αμαρτωλοί από την ημέρα που γεννήθηκαν, κοιτάξτε τις γυναίκες τους, όλες κυκλοφορούν ντυμένες σαν “κοινές” του πεζοδρομίου”, είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιεί αυτόκλητος ιμάμης, ο οποίος συχνάζει σε καφέ της περιοχής και μάλιστα χρησιμοποιεί το κατάστημα για “ιδιαίτερα” κηρύγματα σε μουσουλμάνους,πληροφορίες newsit.gr

Ήδη, οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γνώση αυτών των κινήσεων – ενημερώθηκαν από μουσουλμάνους που αντιδρούν σε αυτά τα κηρύγματα – και έχουν απλώσει το δίκτυό τους, προκειμένου να μπορούν να επέμβουν άμεσα και μάλιστα παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να πραγματοποιήσουν προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις, χωρίς να αποκλείονται σε ειδικές περιπτώσεις ακόμα και οι απελάσεις. Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που η κατάσταση αρχίζει να φαίνεται επικίνδυνη.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κήρυγμα του αυτόκλητου ιμάμη περιορίζεται στην καταγγελία του “αμαρτωλού Δυτικού τρόπου ζωής”, χωρίς όμως να επεκτείνεται στην “Τζιχάντ” ή στον προσηλυτισμό στις γραμμές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο άλλωστε βαδίζει σταθερά από ήττα σε ήττα, στα πεδία των μαχών, σε Συρία και Ιράκ.

Πληροφορίες και φήμες
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης για το συγκεκριμένο άνθρωπο, τον αυτόκλητο ιμάμη εν προκειμένω, υπάρχουν αναφορές -που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί- πως κατά το παρελθόν και πριν βρεθεί στην Ελλάδα, όπου διαμένει με νόμιμο τρόπο, είχε εμπλακεί σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Βόρειο Αφρική.

Μάλιστα, οι ίδιες αναφορές θέλουν το συγκεκριμένο άνθρωπο να τροφοδοτούσε -τις στρατιωτικές μονάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου με μαχητές, μέσω του κυκλώματος διακινήσεις παράτυπων μεταναστών.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν στάθηκε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν ισχύουν ή απλά ανήκουν στην σφαίρα τις φαντασίας.
Βέβαια, επειδή το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι υπό διαρκή και διακριτική παρακολούθηση από τις Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, έχει διαπιστωθεί πως -μέχρι στιγμής- δεν έχει εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά, ενώ ακόμα και οι συνομιλίες του, τόσο με άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα, όσο και με τους συγγενείς του στην μέση Ανατολή, δεν περιέχουν κάτι το περίεργο και εξτρεμιστικό.

Παντως, και επειδή οι καιροί που διανύουμε χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την επιτήρηση του, ξεψαχνίζουν τα πάντα, ώστε να είναι σίγουροι, πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο κύκλος των επαφών του, δεν είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν προβλήματα στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ