Κοινωνία

Ο Αλκέτ Ριζάι συγκέντρωσε χρήματα για τη μικρή Ευαγγελία - Έκανε έρανο μέσα στις φυλακές (βίντεο)


Εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Χανιώτη πατέρα της μικρής Ευαγγελίας, που πάσχει από καρκίνο, και βοήθησαν να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειαζόταν για να μεταβεί η 8χρονη σε κλινική της Αγγλίας, η μοναδική που της δίνει ελπίδες ζωής. Μεταξύ αυτών που τους άγγιξε η ιστορία της μικρής και θέλησαν να βοηθήσουν ήταν και ο κρατούμενος Αλκέτ Ριζάι.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο Αλ. Ριζάι έκανε έρανο μέσα στη φυλακή, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα από τους υπόλοπους κρατούμενους. Για να "βγει" όμως το ποσό από τις φυλακές, χρειαζόταν υπουργική απόφαση. Όπως και να έχει όμως η κίνησή του συγκίνησε την οικογένεια της Ευαγγελίας. "Το μόνο που μετράει είναι να γίνει το παιδί καλά", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κρατούμενος.

Το ταξίδι της ελπίδας για την 8χρονη ξεκινάει σήμερα και δεκάδες άνθρωποι που κατοικούν στο Λονδίνο προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τους γονείς της, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα κατά την παραμονή τους στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου θα παραμείνουν 2 με 3 μήνες.
Το τηλεφώνημα του Αλκέτ Ριζάι

Ο παππούς της Ευαγγελίας Γιώργος Καστρινάκης που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αγκάλιασαν την εγγονούλα του και αποκάλυψε πως ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού Αλκέτ Ριζάι ο οποίος τηλεφώνησε στον πατέρα της Ευαγγελίας, Αλέκο και του είπε ότι συγκέντρωσε χρήματα από τους συγκρατούμενους του για να τα δώσει για τη θεραπεία της.

Μάλιστα ζήτησε υπουργική απόφαση για να βγουν τα χρήματα με νόμιμο τρόπο απο το σωφρονιστικό κατάστημα. Παρακολουθήστε τι είπε ο παππούς της Ευαγγελίας αλλά και το μήνυμα που έστειλε στην οικογένεια της 8χρονης ο Αλκέτ Ριζάι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ