Κοινωνία

Οπως στα παραμύθια: Γιαπωνέζα πριγκίπισσα εγκαταλείπει το παλάτι για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό

Όλα τα προνόμια της βασιλικής ζωής καθώς και τη ζωή στο παλάτι πρόκειται να απαρνηθεί μια Γιαπωνέζα πριγκίπισσα, προκειμένου να παντρευτεί έναν κοινό θνητό που ερωτεύτηκε επειδή «το φωτεινό του χαμόγελο έλαμπε σαν τον ήλιο».

Η μεγαλύτερη εγγονή του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ακιχίτο, πριγκίπισσα Μάκο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παντρευτεί τον Κέι Κομούρο, τον οποίο γνώρισε στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο όπου ήταν συμφοιτητές.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της χώρας, η διαδοχή στον «Θρόνο των Χρυσάνθεμων» αφορά μόνο άνδρες και οι πριγκίπισσες χάνουν όλα τα ξεχωριστά τους προνόμια με το που παντρεύονται κοινούς θνητούς.

Στην περίπτωση του αυτοκράτορα Ακιχίτο, αυτός ο κανόνας μπορεί να αποδειχθεί προβληματικός, αφού τα περισσότερα εγγόνια του είναι κορίτσια. Ο μεγαλύτερος γιος του, Ναρουχίτο, που πρόκειται να τον διαδεχθεί στον θρόνο έχει μόνο μια κόρη, πράγμα που σημείνει ότι ο επόμενος - και μοναδικός διάδοχος - θα είναι ο 10χρονος γιος του νεότερου γιου του, Χισαχίτο.

Όπως αποκάλυψε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η 25χρονη Μάκο, γνώρισε τον καλό της για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, σε μια συγκέντρωση φοιτητών που θα συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σιμπούγια. Το πρώτο πράγμα που την κέρδισε ήταν το χαμόγελο του που «έλαμπε σαν ήλιος». Στην πορεία βέβαια εκτίμησε «την ειλικρίνειά του, τον ευθύ του χαρακτήρα και την μεγάλη του καρδιά».

Οι δυο ερωτευμένοι νέοι αναγκάστηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον για ένα χρόνο, όταν πήγαν σε διαφορετικές χώρες να σπουδάσουν. Το 2013, ο νεαρός Κομούρο ζήτησε το χέρι της αγαπημένης του, ωστόσο εκείνη ήθελε να γνωριστούν καλύτερα και μόλις πρόσφατα πήρε την μεγάλη απόφαση να δεχτεί, με τη σύμφωνη γνώμη των δικών της

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...