Οικονομία

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί προαναγγέλλουν αγωγές για τη μείωση των συντάξεων τους

Την έντονη αγανάκτηση τους αλλά και την διαμαρτυρία τους για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους που έρχονται με την εφαρμογή του νόμου 4387/16 εκφράζουν οι συνταξιούχοι δικαστικοί, προαναγγέλλοντας αγωγές.

Οπως λένε, με την εφαρμογή του νέου νόμου, οι συντάξεις τους περικόπτονται περαιτέρω κατά 40% με αποτέλεσμα σωρευτικά η μείωση να αγγίζει το 74%. Ενδεικτικά όπως λένε, η μείωση που επέρχεται στην σύνταξη του προέδρου του Αρείου Πάγου αγγίζει τα 924 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των κρατήσεων.

«Ετσι από της καταβολής (28-09-2017) της σύνταξης του μήνα Οκτωβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ( Δικαστική Εξουσία), ισότιμος και ισόκυρος, κατά το ισχύον Σύνταγμά μας, με τον Πρωθυπουργό (Εκτελεστική Εξουσία) και τον Πρόεδρο της Βουλής (Νομοθετική Εξουσία) θα λαμβάνει μηνιαία σύνταξη 1.451 ευρώ. Ανάλογες θα είναι οι περικοπές και των υπολοίπων (κατωτέρων ) βαθμών" αναφέρει η ένωση συνταξιούχων δικαστών, σημειώνοντας ότι "η  δραματική, άδικη και καταφανώς αντισυνταγματική νέα μείωση των συντάξεων, οδηγεί τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς σε οικονομική εξόντωση και σε άμεση διακινδύνευση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους».

Επόμενο βήμα, η άσκηση προσφυγών στα δικαστήρια, η σύγκλιση συνελεύσεων με τις υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ