Υγεία

Οι καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Οι συνήθειες είναι κάτι που δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να σταματήσουμε τα φαινομενικά αθώα πράγματα που κάνουμε καθημερινά, που όμως βλάπτουν την υγεία μας.

Δείτε 5 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε ότι μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία μας.

1. Χρήση κολόνιας

Οι κολόνιες μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδες, ναυτία και ξηρασία του δέρματος. Βλάπτουν το αναπνευστικό, τα μάτια και ίσως το στομάχι.

2. Χρήση κινητού πριν τον ύπνο στο σκοτάδι

Το φως του κινητού εμποδίζει την σωστή παραγωγή της μελατονίνης, της ουσίας που οργανώνει τα στάδια του ύπνου. Η χαμηλή μελατονίνη στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμα και καρκίνο.

3. Βούρτσισμα δοντιών αμέσως μετά το φαγητό

Οι οδοντίατροι συνιστούν να πλένουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το γεύμα. Το φαγητό και το ποτό επηρεάζουν την αδαμαντίνη στα δόντια και το άμεσο βούρτσισμα μπορούν να σπρώξουν βαθύτερα όξινες ουσίες και να βλάψουν τα δόντια και τα ούλα.

4. Η αποτροπή του φτερνίσματος

Όταν μερικοί άνθρωποι κλείνουν μύτη και στόμα για να μην φτερνιστούν ελεύθερα, αυξάνουν την ενδοκρανιακή πίεση. Με αυτόν τον τρόπο διαταράσσεται η ροή του αίματος στο κεφάλι. Τα νεύρα και οι αρτηρίες πιέζονται, με αποτέλεσμα την έξαρση πονοκεφάλων, βλάβες σε αγγεία και ίσως προβλήματα με την ακοή.

5. Όταν βάζουμε τροφές σε πλαστικές συσκευασίες

Οι συσκευασίες αυτές περιέχουν χημικές ουσίες. Αυτές εισέρχονται στα φαγητά, αν τα βάζουμε μέσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ