Κοινωνία

Νεκρός στα 38 του χρόνια διάσημος δημιουργός «fake news» στο διαδίκτυο - Υποψίες για δολοφονία (βίντεο)

Νεκρός βρέθηκε ο Πολ Χόρνερ, γνωστός δημιουργός «fake news» στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CBS, οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν πως ο 38χρονος βρέθηκε νεκρός στο Φοίνιξ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Για τουλάχιστον έξι χρόνια, ο Χόρνερ διέσπειρε εσκεμμένα ψευδείς ιστορίες στο Διαδίκτυο, με σκοπό να προκαλέσει τους χρήστες του Ίντερνετ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τοπικού γραφείου του σερίφη, δεν υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CBS News, μεταξύ των ιστοριών που έγραψε περιλαμβάνονται μία που έλεγε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν ομοφυλόφιλος και ριζοσπάστης μουσουλμάνος, ενώ άλλη μία έλεγε πως διαδηλωτές πληρώνονταν χιλιάδες δολάρια για να παραστούν σε εκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post το 2016 είχε πει πως νόμιζε ότι ο Τραμπ έγινε πρόεδρος εξαιτίας του, καθώς οι υποστηρικτές του δεν έκαναν στοιχειώδεις ελέγχους στις ιστορίες που διάβαζαν πριν τις αναπαράγουν.

«Υποστηρικτές του Τραμπ έπεφταν συνεχώς στις σελίδες μου. Νομίζω πως ο Τραμπ είναι στον Λευκό Οίκο εξαιτίας μου. Οι οπαδοί του δεν ελέγχουν τίποτα- θα δημοσιεύσουν οτιδήποτε, θα πιστέψουν οτιδήποτε», είπε στην Washington Post τον Νοέμβριο.

Μεταξύ αυτών που δημοσίευσαν ιστορίες του ήταν ακόμα και άτομα του στενού κύκλου του Τραμπ, όπως ο γιος του προέδρου, Έρικ, και ο τότε υπεύθυνος καμπάνιας του, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι. Επίσης, ιστορίες του εμφανίστηκαν και στο Google News, που υποτίθεται ότι παρουσιάζει ειδήσεις από αξιόπιστες πηγές.

https://youtu.be/VSkgPr31Bgs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...