Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις για μίζες και από την Κύπρο για τον Τσοχατζόπουλο

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος προέβη σε νέες και σοβαρότατες καταγγελίες μέσω της συχνότητας του Ράδιο Πρώτο μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή». Ουσιαστικά επανήλθε στις ήδη επιδερμικώς διατυπωμένες κατηγορίες περί εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής, με φόντο προμήθειες από τα εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς.

Συγκεκριμένα ο κ. Φαίδωνος κατήγγειλε πως τέσσερις πολιτικοί προερχόμενοι από ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ έλαβαν το 1999, προμήθειες για την απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M1, ως αντάλλαγμα, μετά την επεισοδιακή κατάληξη των κυπριακών S300 αντί για την Κύπρο, στην Κρήτη.

Εντύπωση προκαλούν τα λεγόμενα του Δημάρχου Πάφου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως από το αεροδρόμιο Πάφου οι εν λόγω τέσσερις πολιτικοί μετέβησαν με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Ελβετία, την περίοδο παραλαβής των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M1, με καθένα εκ των τεσσάρων πολιτικών να παίρνει από ένα βιβλιάριο καταθέσεων, καθώς το βράδυ είχαν επενδύσει στο καζίνο 540 χιλιάδες ευρώ όλοι μαζί!

Τότε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος επεσήμανε στον κ. Φαίδωνος πως οι TOR M1 ουδέποτε αγοράσθησαν από την Εθνική Φρουρά, αλλά δόθηκαν δωρεάν από την Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως αντάλλαγμα για τους πυραύλους S 300, που εν τέλει κατέληξαν στην Κρήτη, λόγω τουρκικών απειλών. Τότε ο κ. Φαίδωνος απήντησε πως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά...προσθέτοντας πως εκείνη την εποχή, Ελλάδα και Κύπρος λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος, και ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ήταν ο «μεγάλος αδελφός», με στενό του συνεργάτη στην Κύπρο τον ήδη καταδικασθέντα στην Ελλάδα πρώην ΥΠΕΣ, Ντίνο Μιχαηλίδη.

Μάλιστα ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως το κύκλωμα δεν εμπιστευόταν τον τότε Υπουργούς Άμυνας, Γιαννάκη Ομήρου και Σωκράτη Χάσικο, κρατώντας τους στο "σκοτάδι". Συγκεκριμένα, για τον Ντίνο Μιχαηλίδη ο κ. Φαίδωνος δήλωσε ότι αν ποτέ μιλήσουν κάποιοι πολιτικοί στην Κύπρο θα αποκαλύψουν τις πιέσεις, που τους ασκούσε στην άσκηση των καθηκόντων τους για συγκεκριμένες συμφωνίες.

Σε ερώτηση αν επρόκειτο για βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας ο κ. Φαίδωνος δεν το επιβεβαίωσε, ούτε το διέψευσε, αποκαλύπτοντας όμως πως η πλειοψηφία εκ των προαναφερομένων εμπλεκομένων πολιτικών, πολιτεύεται μέχρι σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι κατέχει τα ονόματα, για τα οποία, όπως είπε, ενημερώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα, δεν προτίθεται να τα αποκαλύψει, επειδή πρέπει να προστατευθεί ο μάρτυρας, για την αξιοπιστία του οποίου δήλωσε βέβαιος.

Είχα σχετική ενημέρωση πριν δύο χρόνια και προβαίνω τώρα στην καταγγελία, δήλωσε, αφού διασταύρωσα όλα τα στοιχεία. Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε, μάλιστα, ύποπτη την καθυστέρηση ψήφισης των νομοσχεδίων για τη διαφάνεια και τη διαφθορά.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει, τόνισε, είναι να ψηφιστούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για την προστασία των μαρτύρων για να μπορέσει το συγκεκριμένο άτομο να δώσει μαρτυρία. Τα συγκεκριμένα νομοσχέδια, είπε, είναι έτοιμα εδώ και έναν χρόνο και πρέπει να ψηφιστούν επειγόντως.

Σχετικά με την καταγγελία, στην οποία ο κ. Φαίδωνος είχε προβεί στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» του Σίγμα την περασμένη Πέμπτη, ότι επιχειρηματίας, που θα χτίσει το περίφημο νησί στην Πάφο, και έφτιαξε την περιουσία του παράγοντας ταινίες με αισχρό και άσεμνο περιεχόμενο στην Ουκρανία, επισκέπτεται την Αρχιεπισκοπή και έχει επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε ότι είχε μιλήσει για το θέμα με τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής και δύο στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και έκρινε σκόπιμο να μην ενοχλήσει τον Μακαριότατο, ο οποίος, όπως υπέδειξε, μετά από αυτό, όφειλε να γνωρίζει και να κάνει έρευνα.

Πηγή: Σίγμα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...