Κόσμος

Νέα Υόρκη: Φρουροί του Ερντογάν ξυλοκόπησαν ξανά διαδηλωτές (βίντεο)

Πρωταγωνιστές σε βίαιες συγκρούσεις με Αμερικανούς πολίτες έγιναν για ακόμη μια φορά οι προσωπικοί φρουροί της ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η ιδιωτική φρουρά του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκε σε διαδηλωτές που άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ερντογάν σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Τουρκο- Αμερικανική Διευθύνουσα Επιτροπή (TASC) στο ξενοδοχείο Marriott Marquis της Νέας Υόρκης.

Σύντομα τα «αίματα άναψαν» και γρήγορα προκλήθηκε πανικός στο χώρο με την ασφάλειά του Τούρκου προέδρου να χτυπούν πολίτες.

Μετά την απομάκρυνση των διαδηλωτών, ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους οπαδούς του, ανέφερε: «Ας μην χαρίσουμε αυτή τη συγκέντρωση σε λίγους αδίστακτους τρομοκράτες στην αίθουσα».

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε στη συνάντηση της TASC για να υπογράψει συμφωνία για την έναρξη του αμερικανικού υποκαταστήματος της «Τουρκικής Κοινωνίας της Πράσινης Ημισελήνου».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η «νευρική» φρουρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί ανάλογα σκηνικά στις ΗΠΑ. Στις 16 Μαΐου 2017, κυκλοφόρησαν βίντεο που έδειχναν τη βάναυση συμπεριφορά των μπράβων του απέναντι σε διαδηλωτές, έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον. Τα έκτροπα αυτά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ.

Δεκαπέντε από τους σωματοφύλακες του έχουν κατηγορηθεί και ζητούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για να δικαστούν.

Το 2016, υποστηρικτές και μέλη της ασφάλειας Ερντογάν επίσης έδειξαν ανάλογη βίαιη συμπεριφορά σε διαδηλωτές και μέλη των ΜΜΕ στο Brookings Institution της Ουάσινγκτον.

Αλλα και παλαιότερα, το 2011, οι αξιωματικοί ασφαλείας του συμμετείχαν σε φιλονικία με το προσωπικό ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όταν ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα για να ακούσει την ομιλία του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Το βίντεο από τα σημερινά επεισόδια

https://youtu.be/_HrEtXVAaBQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...