Οικονομία

Νέα «βουτιά» στις τραπεζικές μετοχές παρασύρει καθοδικά το Χρηματιστήριο

Νέα δραματική πτώση στις τραπεζικές μετοχές μετά το χθεσινό sell off, καθώς καταγράφεται η ανησυχία των επενδυτών για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:34 είμαι μειωμένος κατά 1,58%, στις 730,73 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 94,69 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς πλέον τα ζητήματα των «κόκκινων δανείων» και η επίσπευση των stress tests (που πλέον μετά τις δηλώσεις Ντράγκι δεν εντάσσεται μόνο στη σφαίρα της φημολογίας) έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για τον κλάδο.

Το γενικό κλίμα στις τράπεζες έχει δραματικά επιδεινωθεί με τη δημόσια κόντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Στην κατεύθυνση αυτή, αρνητικά επιδρούν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για το ενδεχόμενο επίσπευσης των stress tests στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Αυτή την ώρα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνεται στα 2,28 ευρώ ανά μετοχή με πτώση 10,94%. Πτώση κατά 9,96% σημειώνει και η μετοχή της Alpha Bank που διαμορφώνεται στα 1,59 ευρώ. Στο -5,32% κυμαίνεται η πτώση στην Εθνική Τράπεζα όπου η μετοχή ανέρχεται στο 0,367 ευρώ. Λίγο χαμηλότερη είναι η πτώση στην Eurobank (5,17%) με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 0,642 ευρώ.

Απώλειες καταγράφει και η Attica Bank, με τη μετοχή της να εμφανίζεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου μειωμένη κατά 11,86%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές