Πατριαρχεία

Μεγάλη συνάντηση Ορθοδόξων προκαθημένων πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ρουμανία

Ένα πολύ σημαντικό, εκκλησιαστικά αλλά και ιστορικά, ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου στη Ρουμανία. Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών από χώρες που βίωσαν κομμουνιστικά καθεστώτα θα συναντηθούν στο Βουκουρέστι.

"Η Ρουμανία αναμένει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα φτάσει στο Βουκουρέστι πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στις 27 Οκτωβρίου", ανέφερε ο γραμματέας τύπου του ρουμανικού Πατριαρχείου Vasile Benesku.

"Ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την προθυμία να αποδεχθεί την πρόσκληση να έρθει στο Βουκουρέστι μαζί με τους Προκαθήμενους των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών των πρώην κομμουνιστικών χωρών. Έχουν προσκληθεί, με την ευκαιρία του ιωβηλαίου έτους αφιερωμένο στους υπερασπιστές της Ορθοδοξίας στις ημέρες του κομμουνισμού, καθώς και την 10η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ" αναφέρουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ερώτημα παραμένει αν θα προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με του ρουμανικό πατριαρχείο....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ