ΗΠΑ

Θρίλερ στο Σαν Φρανσίσκο: Μαύρος καπνός στο ρωσικό προξενείο -Καίνε απόρρητα έγγραφα οι Ρώσοι διπλωμάτες πριν μπουκάρουν οι πράκτορες του FBI - Δείτε εικόνες και βίντεο


Διαστάσεις θρίλερ στο ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο με τους Ρώσους διπλωμάτες να καίνε άρον άρον απόρρητα έγγραφα πριν μπουκάρουν οι πράκτορες του FBI γεγονός που κατήγγειλε η Ρωσία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αρχές των ΗΠΑ έστειλαν και την Πυροσβεστική αλλά οι Ρώσοι αρνήθηκαν να εισέλθουν στο κτίριο οι πυροσβέστες.

Πριν λίγο μαύρο καπνό εντόπισαν φωτογράφοι στο κτίριο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο το οποίο η ρωσική διπλωματική αποστολή ειδοποιήθηκε από το State Department ότι θα πρέπει να έχει εγκαταλείψει μέχρι αύριο.

Ψυχροπολεμικές διαστάσεις παίρνει η διπλωματική διένεξη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Τραμπ να κλείσει άμεσα 3 ρωσικά προξενεία.

Το παιχνίδι μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σληραίνει, με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι για «ευθεία απειλή στην ασφάλεια της χώρας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «Τα αιτήματα των αμερικανικών αρχών δημιουργούν άμεση απειλή για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών».

Τόνισε δε ότι οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σχεδιάζουν να ψάξουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, ακόμα και να «ξεσκονίσουν» τις κατοικίες των εργαζομένων των προξενείων το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Οι πράκτορες του FBI είναι έτοιμοι να διεξαγάγουν την έρευνα, ανέφερε ο Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι οι έρευνες θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη διπλωματική ασυλία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα Ρωσικά προξενεία έλαβαν μόλις 12 ώρες διορία για να εκκενώσουν τα σπίτια όπου έμεναν, παρά το γεγονός ότι μαζί τους είχαν τις οικογένειές τους με παιδιά και βρέφη σε ορισμένες περιπτώσεις, αναφέρει η ρωσική πλευρά.

Η Μόσχα αντιτάσσεται κατηγορηματικά στην απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να κλείσει τρεις ρωσικές διπλωματικές ενώσεις στις ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

https://twitter.com/IntelCrab/status/903706303486361600

https://twitter.com/IntelCrab/status/903714257791066116

https://twitter.com/SamNBCBayArea/status/903714315810725889

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ