Τεχνολογία

Ματιά στο μέλλον: Ιπτάμενα ταξί θα εξυπηρετούν τους πολίτες του Ντουμπάι (βίντεο)

Το μέλλον είναι... τώρα για το Ντουμπάι, καθώς η πόλη του Εμιράτου φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη που οι πολίτες της θα κινούνται στον... αέρα και δη με ιπτάμενα ταξί.

Τα πρώτα τεστ για την εφαρμογή της νέας πραγματικότητας έχουν ήδη ξεκινήσει και σύντομα, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, η πόλη των Αραβικών Εμιράτων θα γίνει η πρώτη high tech πολιτεία σε επίπεδο μετακίνησης, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον.

Τα οχήματα έχουν ήδη προμηθευτεί και προέρχονται από τη γερμανική εταιρεία Volocopter. Θα είναι drone τύπου ελικόπτερου με δύο θέσεις, τα οποία θα είναι σε θέση να μεταφέρουν σε σημαντικές αποστάσεις τους επιβάτες τους με ασφάλεια και σε ελάχιστο χρόνο.
Τα drone θα μπορούν να διανύσουν μία απόσταση 30 λεπτών. Στη δοκιμή, το drone πήρε ύψος 200 μέτρων και διένυσε μία απόσταση πέντε λεπτών. Κατά τη διάρκεια του τεστ έγινε έλεγχος για οποιαδήποτε λειτουργία θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα.

Η γερμανική εταιρεία έχει να παρουσιάσει την καινοτομία ότι σε αντίθεση με άλλες ανταγωνίστριές της, που έχουν μπει στη διαδικασία κατασκευής ιπτάμενων ταξί, τα δικά της οχήματα δεν θα απαιτούν την ύπαρξη πιλότου.

https://youtu.be/rH2y57wMQrw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ