Περιβάλλον

Μάχη μέχρι θανάτου: Ιπποπόταμοι μονομαχούν με κροκόδειλο για να σώσουν γκνου και να το φάνε οι ίδιοι

Δείτε την απίστευτη προσπάθεια δύο ιπποπόταμων να σώσουν ένα γκνου από πεινασμένο κροκόδειλο. Μετά, επιχειρούν οι ίδιοι να το καταβροχθίσουν.

Στο Kruger Park της Νότιας Αφρικής ο 72χρονος Mervyn Van Wyk κατέγραψε ένα απίστευτο θέαμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο πάρκο.

Γκνου πάλευε να σωθεί από τα δόντια ενός πεινασμένου κροκόδειλου για οκτώ ολόκληρα λεπτά. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα ζευγάρι ιπποπόταμων, έτοιμο να το σώσει. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι δύο ιπποπόταμοι ήθελαν στην πραγματικότητα να σώσουν το γκνου για να το απολαύσουν οι ίδιοι…

“Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τη σπάνια κατάσταση, στην οποία γίναμε μάρτυρες. Δεν έχω ξαναδεί ιπποπόταμο να προσπαθεί να σώσει άλλο ζώο, ήταν απλά εντυπωσιακό”, είπε ο 72χρονος έκπληκτος από το θέαμα.

Ο Mervyn καταλήγει: «Να θυμάστε ότι στο Kruger Park δεν πρέπει ποτέ να βιάζεστε. Η υπομονή είναι χρυσός γιατί υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά στιγμιότυπα που αξίζει να ανακαλύψετε».

Το γκνου είναι γένος μεγάλου βοοειδούς, που συγγενεύει με την βουβαλίδα. Έχει κοντόχοντρο λαιμό, με κεφάλι στενόμακρο και κέραταφαρδιά στη βάση τους. Υπάρχουν δύο είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Το γκνου με την άσπρη ουρά, γνωστό και ως κοννοχαίτης είναι λεπτοκαμωμένο περίπου 120 εκ. ψηλό, κοντόσωμο και με μακριά πόδια. Έχει μαύρο χρώμα με μακριά κρόσσια στον αυχένα και μακριά άσπρη ουρά.

Στο ραβδωτό γνου ή κυανή κοννοχαίτης είναι πιο μακριά στο σώμα, γκριζογάλαζο με σκούρες καφέ ραβδώσεις στο λαιμό. Το ραβδωτό γνου είναι μεγαλύτερο, γύρω στα 144 εκ. ύψος και με κοντύτερα κέρατα.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Q_V0TUnqJG0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...