ΗΠΑ

Κατήφορος δίχως τέλος: Διεμφυλική πληροφοριοδότης καταδικασμένη για κατασκοπεία θα δώσει ομιλία στο Χάρβαρντ για τα δικαιώματα των LGBTQ

Για τα δικαιώματα της «κοινότητας LGBTQ» (Lesbian, Gay, Bisexual, Τransgender and Queer) θα μιλήσει στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το διεθνούς φήμης τμήμα «John F. Kennedy School of Government», σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστοχώρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Θα αναπτύξει το θέμα της «ταυτότητας» των ατόμων LGBTQ μέσα στο στράτευμα. Την ανακοίνωση έκανε οι ακαδημαϊκοί του πανεπιστημίου και του «Institute of Politics», Έμιλι Χολ και Τζέισον Τζε, με τον διευθυντή Μπιλ Ντελαχάντ να προσθέτει, ότι καλωσορίζει την προκλητική σκέψη, στην περίπτωσή μας γι’ αυτά τα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τσέλσι Μάνινγκ – ως άνδρας – ήταν αναλυτής της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού Στρατού (US Army) ο οποίος καταδικάστηκε το 2013 σε 35 χρόνια κάθειρξη για τη διαρροή μεγάλου όγκου απορρήτων (700.000 έγγραφα) μέσω του ιστοχώρου WikiLeaks.

Απηλλάγη όμως από τη σοβαρότερη κατηγορία το «να έχει βοηθήσει τον εχθρό», ανοίγοντας τον δρόμο για τη μείωση της ποινής από τον πρώην πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα και τελικά την αποφυλάκισή του, ενώ στο μεταξύ είχε αλλάξει ταυτότητα, εντός της φυλακής, από το αρχικό στάδιο της κράτησης.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ