Οικονομία

«Καμπανάκι» από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Οι καθυστερήσεις στοιχίζουν»

«Οι καθυστερήσεις στοιχίζουν» ήταν η απάντηση δια στόματος Παναγιώτη Λιαργκόβα στο ερώτημα πόσο τελικά έχουν στοιχίσει οι καθυστερήσεις στην ελληνική οικονομία, από το βήμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για τη «Θέση της Ελλάδος στο μέλλον της Ευρώπης».

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επεσήμανε πέντε βασικά βήματα που θα πρέπει να κάνει αυτή την στιγμή η Ελλάδα, κοιτάζοντας τη θέση της στο μέλλον της Ευρώπης, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συνέπειας και της αξιοπιστίας στην οικονομική πολιτική, ενώ για το θέμα του χρέους ανέφερε ως προσωπική άποψη ότι έπρεπε να υπάρχει μία εθνική ομάδα τεχνοκρατών.

«Στο ερώτημα τι απομένει να κάνει αυτή την στιγμή η Ελλάδα, καταρχάς το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το πρόβλημα των στρατηγικών κακοπληρωτών. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ''καίει'' τις τράπεζες- γνωρίζουμε άλλωστε ότι θα ξεκινήσουν τα τέστ αντοχής τον ερχόμενο Φεβρουάριο», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο ευρωβουλευτής κ. Μ. Κύρκος και η ομάδα «Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη στην Ελλάδα».
Ο ίδιος θεωρεί εκ των ων ουκ ανευ την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, το ύψος των οποίων τοποθετούνται μεταξύ 80 -100 δισ. ευρώ, με βάση και ορισμένες πρόσφατες μελέτες. «Χρειαζόμαστε 80 με 100 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια, γι' αυτό και θα πρέπει να επιταχυνθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι π.χ. η αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου ή η ταχύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα και να έχει προχωρήσει άμεσα με το σκεπτικό ότι δε θίγονται φτωχότεροι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...