Μέση Ανατολή

Ιράκ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κιρκούκ με αφορμή το κουρδικό δημοψήφισμα

Το κυβερνείο του Κιρκούκ επέβαλε το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ιρακινή πόλη εν μέσω του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στην περιοχή μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, το οποίο οργάνωσαν οι κουρδικές αρχές, ωστόσο απέρριψε η κεντρική διοίκηση της Βαγδάτης.

Η απαγόρευσης της κυκλοφορίας έγινε γνωστή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνείο της πόλης του βορείου Ιράκ.

Η απόφαση του προέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί να συμπεριλάβει το Κιρκούκ στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από το Ιράκ έγινε σε μεγάλο βαθμό αντιληπτή από την αραβική κοινότητα και την κοινότητα των Τουρκμένων ως μια κίνηση με στόχο την εδραίωση του ελέγχου των Κούρδων στην πόλη.
Στο 76% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα

Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν ανήλθε σε 76% στις 17.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), μία ώρα πριν από την προκαθορισμένη λήξη της διαδικασίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw TV, επικαλούμενο την ανώτερη εκλογική επιτροπή.

Τα εκλογικά κέντρα πρόκειται να κλείσουν στις 18.00 τοπική ώρα, ωστόσο η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις στις κουρδικές περιοχές του βορείου Ιράκ όπου οι πολίτες σχηματίζουν ουρές για να ψηφίσουν, σύμφωνα με το Rudaw.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...